Τοπικά

Καταγγέλλουν εγκληματική αδιαφορία για το πρόβλημα του ΓΕΛ Αλμυρού και προειδοποιούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη

Η παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο προειδοποιεί ότι θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη για το πρόβλημα στατικής επάρκειας του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες που απορρέουν από την εγκληματική αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Με ανακοίνωσή της η παράταξη αποκαλύπτει ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού είχε ενημερώσει τον Δήμαρχο και τα άλλα αρμόδια στελέχη από τις 20 Μαρτίου του 2018, για την ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες στο ΓΕΛ. Είχε προτείνει, μάλιστα, την άμεση ένταξη του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου κατά το έτος 2018 ή και δημοπράτησή του ως κατεπείγον προκειμένου οι εργασίες να ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Παρόλα αυτά, η δημοτική αρχή δεν μερίμνησε για την υλοποίηση του έργου και το πρόβλημα έγινε γνωστό στους γονείς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Η «Δημοτική Πρωτοβουλία» καλεί τον Δήμαρχο Αλμυρού να συναισθανθεί το κρίσιμο της υπόθεσης και να φερθεί ανάλογα, επισημαίνοντας ότι «τα δημόσια έγγραφα μιλούν από μόνα τους και ότι τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη για το συγκεκριμένο θέμα:

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δημοσιεύει την επίσημη αλληλογραφία μεταξύ της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού και τους παραλήπτες της, δηλαδή το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο κ. Εκκίζογλου, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου κα Τσαγανού και την Εντεταλμένη Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα παιδείας κα Σταυραντώνη. Με αριθμό πρωτοκόλλου 5521, στις 20 Μαρτίου 2018, αναφέρεται ότι «κατόπιν συνάντησης την Τετάρτη 14 Μαρτίου με εκπρόσωπο μηχανικό της αναδόχου εταιρίας, τόσο στα γραφεία μας όσο και στο γραφείο Δημάρχου και ενημέρωσής μας σχετικά με το μέγεθος των εργασιών ενίσχυσης που προέκυψαν από τα εργαστηριακά αποτελέσματα και τον έλεγχο της στατικής επάρκειας του κτιρίου του ΓΕΛ Αλμυρού, κρίνουμε ότι θα πρέπει άμεσα και το συντομότερο δυνατό να εκπονηθούν τα τεύχη δημοπράτησης από την υπηρεσία μας προκειμένου να δημοπρατηθεί και εκτελεστεί το έργο. Οι ενισχύσεις είναι μεγάλης έκτασης και αφορούν σε κάποια υποστηλώματα, σε δοκούς καθώς και σε πλάκες. …Σας εφιστούμε την προσοχή και προτείνουμε την άμεση ένταξη του έργου της ενίσχυσης του ΓΕΛ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου κατά το έτος 2018 ή και δημοπράτησή του ως κατεπείγον προκειμένου οι εργασίες να ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς”.

 

Υπενθύμιση για το Γενικό Λύκειο, αλλά και για άλλα Δημοτικά κτίρια, στα οποία προέκυψαν προβλήματα στατικής επάρκειας γίνεται με νέα επιστολή στις 20 Σεπτεμβρίου 2018.


Να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά και μοναδική φορά, τον Μάρτιο του 2018 έχουμε έγγραφο, της τεχνικής υπηρεσίας για τα προβλήματα στατικότητας. Η Δημοτική Πρωτοβουλία θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, ώστε να επιδοθούν οι μεγάλες ευθύνες που απορρέουν από την εγκληματική αδιαφορία. Η προσπάθεια του Δημάρχου να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου σε νέες καταγγελίες έπεσε στο κενό. Η συμμετοχή στη διεκδίκηση των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών του Γενικού Λυκείου, στις συνελεύσεις, αυτό δείχνει. Η αποποίηση και μετάθεση ευθυνών θα πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος. Ο κύριος Δήμαρχος θα πρέπει να συναισθανθεί το κρίσιμο της υπόθεσης και φερθεί ανάλογα. Εξάλλου τα δημόσια έγγραφα μιλούν από μόνα τους, τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το