Τοπικά

Kαταγγέλλουν διευθύντρια σχολείου του Βόλου για απόπειρα παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τη Διευθύντρια του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου για απόπειρα παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών η διευθύντρια είναι πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄/βάθμιας Εκπ/σης, συνδικαλίστρια της Δημοκρατικής Συνεργασίας.
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Την Πέμπτη 15 Μαρτίου δύο συναδέλφισσες, συνδικαλίστριες του Π.Α.ΜΕ Εκπ/κών, επισκέφθηκαν το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την απεργία της 16ης Μαρτίου με αιτήματα μόνιμους, μαζικούς διορισμούς και εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων. Η Δ/ντρια απαγόρευσε την είσοδο στις συναδέλφισσες, με τη δικαιολογία ότι δυσανασχετούν οι γονείς, και τις πρότεινε να πάει μέσα η ίδια τις ανακοινώσεις, αλλά όχι να συζητήσουν με τους συναδέλφους, με συνέπεια οι συναδέλφισσες να αποχωρήσουν.
Πέραν της προφανούς παραβίασης του ν. 1264/1982, η στάση της Δ/ντριας υπονομεύει τον αγώνα των αναπληρωτών συναδέλφων μας. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή, την οποία υπηρετεί η Δ/ντρια, η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι αναπληρωτές. Επίσης, φανερώνεται το πώς αντιλαμβάνεται η παράταξή της την ενεργοποίηση των συναδέλφων, για να καταλήγουν στο αβίαστο συμπέρασμα πως “ο κλάδος δεν τραβά” και πως “οι συνάδελφοι είναι αδρανείς”…
Η περιφρονητική και προσβλητική συμπεριφορά που επέδειξε η Δ/ντρια παραπέμπει σε πρακτική διοικητή φυλακής, όχι Σχολείου. Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης. Όποιος με τις πράξεις του αποπειράται να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, παίρνει το μέρος του «εχθρού» των εκπαιδευτικών.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν.
Τα κρούσματα αυταρχικής συμπεριφοράς δεν πρόκειται να αναστείλουν τους αγώνες μονίμων και αναπληρωτών ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που τους εξαθλιώνει, που τους στερεί το δικαίωμα στη δουλειά. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την έκφραση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να διεκδικούν και να παλεύουν για τη ζωή τους. Έχουμε τη δύναμη, με τη μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω – κάτω!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το