Τοπικά

Καταγγέλλει παράνομο πλειστηριασμό τσιπουράδικου και οικίας

Παράνομο πλειστηριασμό τσιπουράδικου και της οικίας του ιδιοκτήτη του στις Αλυκές, από εταιρεία διαχείρισης δανείων εκ μέρους τράπεζας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Κόμμα Δανειοληπτών Ταυτότητα Κεντρώων.
Το Κόμμα αναφέρει ότι αύριο θα συζητηθεί ανακοπή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ενώ το μέλος του κόμματος, ιδιοκτήτρια του τσιπουράδικου ανέφερε την καταγγελία της κατά του συμβολαιογράφου υπαλλήλου πλειστηριασμού ακινήτων της. Και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα με βάση την με αριθμό 822/2022 ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκρινε παράνομη τις εταιρείες διαχείρισης δανείων όρισε συμβολαιογράφο Τρικάλων σε ορισθέν ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για τη 19/10/2022 σε βάρος της ιδιωτικής περιουσίας μου ένα ισόγειο τσιπουράδικο και την οικία μου πρώτου ορόφου. Ο εν λόγω πλειστηριασμός κρίθηκε οριστικά κατακυρωμένος και με τίμημα που ανήλθε στα 216.000 ευρώ σε άγνωστο για εμάς υπερθεματιστή. Την 31-10-2022 με αναγγελία η ως εν λόγω εταιρεία ενημέρωσης στην οποία σημειώνουμε εμείς δεν οφείλουμε, αφού είναι μόνο εταιρεία διαχείρισης, θέλει να εισπράξει μέρος του εκπλειστηριάσματος, που αυτή το οριοθετεί παράνομα σε 37.000 ευρώ. Οι ενέργειες που έχει κάνει για την ακύρωση της εν λόγω διαδικασίας είναι: Την 18-4-2022 με την με αριθμό 235/18-4-2022 έκθεση κατάθεσης δικογράφου του Ειρηνοδικείου Βόλου υπέβαλα ανακοπή κατά της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων που μεταβιβάστηκαν με βάση Ν.4354/2015 στην εταιρεία ειδικού σκοπού, που εδρεύει στο Δουβλίνο Ιρλανδίας και εκπροσωπείται νόμιμα ως διάδοχος της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας, που εδρεύει στην Αθήνα. Επειδή ήδη έχουμε αποστείλει σχετικό εξώδικο προς τη συμβολαιογράφο Τρικάλων σε ορισθέν ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και της ζητούμε να μην προχωρήσει τις διαδικασίες για τη σύνταξη πίνακα διανομής του εκπλειστηριάσματος που παράνομα θα εισπράξει να μην αποδεχθεί την διαδικασία από μια εταιρεία που εμείς δεν οφείλουμε γιατί όλη η διαδικασία ορισμού ηλεκτρονικού πλειστηριασμού την οποία και ακολούθησε είναι παντελώς άκυρη και παράνομη και προσβάλλει το ατομικό δικαίωμα μου της ιδιοκτησίας και περιουσίας μου άρθρο 17 του Συντάγματος. Η με αριθμό 636/2022 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου εκδόθηκε την 26 Οκτωβρίου 2022, δηλαδή 7 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού, ο οποίος κρίθηκε γόνιμος, ολοκληρωμένος, αφού βρέθηκε υπερθεματιστής και παρέπεμπε στο Mονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, που με κλήση μας ορίστηκε δικάσιμος για την 8-12-2022, με αίτημα την ανακοπή της διαδικασίας του πλειστηριασμού, που εσείς πραγματοποιήσατε, αφού στηρίζεται σε τελείως παράνομή ενέργειες ενός επισπεύδοντα, που δεν είχε κανένα δικαίωμα πάνω στην περιουσία μου. Οι θέσεις μας στηρίζονται στην ιστορική απόφαση 822/2022 του Αρείου Πάγου Α2′ Πολιτικό Τμήμα, που συγκροτήθηκε από τους δικαστές Γεώργιο Αποστολάκη, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Θεόδωρο Κανελλόπουλο, Αικατερίνη Κρυσταλλίδου – Μωρέση, Μυρσίνη Παπαχίου και Ιωάννη Δουρουκλάκη – εισηγητή, αρεοπαγίτες.
Εκδόθηκε η ιστορική απόφαση, που βγάζει από έξω από οποιαδήποτε δικονομική ενέργεια και παράσταση, καθώς και από τη διαδικασία εκτελέσεως αποφάσεως τις εταιρείες διαχείρισης των δανείων. Με βάση το σκεπτικό της αποφάσεως οι ανωτέρω εταιρείες διαχειρίσεως απλώς των δανείων δεν είναι εκδοχείς της οφειλής μου, ούτε έχουν ενεργητική νομιμοποίηση σε πράξεις εκτέλεσης κατά της περιουσίας μου και δεν έχουν δικαίωμα ως επισπεύδουσες εταιρείες να κάνουν καμία δικονομική ή πράξη εκτελέσεως ως επισπεύδουσες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η επισπεύδουσα εταιρεία που σας έδωσε τη εντολή για να εκπλειστηριάσετε το ακίνητό μου είναι η εταιρεία, δηλαδή μη εκδοχέας της οφειλής μου, που έχω προς την Τράπεζα ή της εταιρείας, ούτε έχει ενεργητική νομιμοποίηση σε πράξεις εκτέλεσης κατά της περιουσίας μου. Ως εκ τούτου κακώς η επίορκη συμβολαιογράφος πραγματοποίησε τον πλειστηριασμό του ακινήτου μου ειδικά γιατί δεν περίμενε να υπάρχει δεδικασμένο μίας εμπρόθεσμής κατατεθείσας ανακοπής μου. Ζητούμε να μην αποδεχθεί την αναγγελία της εταιρείας και να μη συντάξει πίνακα κατάταξης μέχρι την τελεσιδικία της υποθέσεως στα ελληνικά δικαστήρια, όπως ρητά σας αναφέραμε ανωτέρω. Να απέχει από οποιαδήποτε πράξη εναντίον της περιουσίας μας και να μην έχει αστικές και ποινικές ευθύνες που της αναλογούν για την παρέκκλιση αυτής της διαδικασίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το