Τοπικά

Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ για προσπάθεια υπονόμευσης των εκλογών από την παράταξη «ΠΛΑΓΕΡΑΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει προσπάθεια υπονόμευσης των εκλογών από την παράταξη «ΠΛΑΓΕΡΑΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Όπως αναφέρει:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή», στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της να υπονομεύσει τις εκλογές του Συλλόγου και να εμποδίσει την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των συναδέλφων, κατέφυγε σήμερα σε μια ακόμα απαράδεκτη μεθόδευση. Την ώρα που οι εκλογές είναι έτοιμες να ξεκινήσουν σε λίγες ώρες και που η θητεία του Δ.Σ έχει λήξει μετά την Εκλογο-απολογιστική συνέλευση του Συλλόγου στις 2/12/2021, οι καρεκλοκένταυροι της παράταξης αυτής επιχείρησαν να συγκαλέσουν ψευτο-«διοικητικό συμβούλιο» για να καθορίσουν υποτίθεται τις ημερομηνίες των εκλογών στην Αλόννησο.

Οι μεθοδεύσεις αυτές γίνονται τη στιγμή που η εκλεγμένη Εφορευτική Επιτροπή, σε συνεχή συνεννόηση με ΟΛΕΣ τις παρατάξεις, έχει πάρει ήδη όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Η Εφορευτική Επιτροπή χειρίστηκε και το ζήτημα που προέκυψε με την απεργία της ΠΝΟ και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που οδήγησαν στην ακύρωση ακτοπλοϊκών δρομολογίων και απέτρεψαν την άφιξη της Εφορευτικής στις ημερομηνίες που είχαν αρχικά καθοριστεί. Η Εφορευτική Επιτροπή προχώρησε στην τροποποίηση του αρχικού προγράμματος, μεταθέτοντας την έναρξη των εκλογών στην Αλόννησο για την Τρίτη 14/12, μια που η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ συνεχίζεται και αύριο Δευτέρα. Οι 2 από τις 3 παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές ήδη συμφώνησαν με τις αλλαγές. Μόνο η παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» ήταν επιδεικτικά απούσα από τις συνεχείς και ολονύκτιες ενημερώσεις της Εφορευτικής προς τις παρατάξεις, φανερώνοντας έτσι την περιφρόνηση της προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και προς τους συναδέλφους.

Οι νέες ημερομηνίες εξασφαλίζουν τον έγκαιρο προγραμματισμό των εκλογών (αντίθετα με τα άθλια τερτίπια της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» που μας καλεί να περιμένουμε το αν θα «επιτραπεί» στο ιπτάμενο δελφίνι να αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι, ώστε οι εκλογές στην Αλόννησο να γίνουν αύριο το βράδυ 6-10 μ.μ.!!!). Αλήθεια τι προσδοκούν οι «συνδικαλιστές» αυτοί; Να σπάσει η απεργία της ΠΝΟ για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια; Ντροπή!

Οι συνάδελφοι σε όλους τους Δήμους ενημερώθηκαν έγκαιρα από την Εφορευτική για τις αναγκαίες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των αρχαιρεσιών και είναι πανέτοιμοι για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες. Δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών με βάση το πρόγραμμα που έχει ήδη καθορίσει η Εφορευτική Επιτροπή.

Οι θλιβερές προσπάθειες της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» να εκβιάσει την Εφορευτική και να ακυρώσει το πρόγραμμα των εκλογών θα πέσουν στο κενό. Διοικητικό Συμβούλιο δεν υφίσταται πια για να παίρνει αποφάσεις. Τα ζητήματα της διεξαγωγής των εκλογών καθορίζονται και αποφασίζονται από την Εφορευτική Επιτροπή.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια του απερχόμενου Προεδρείου να χρησιμοποιήσει τα Ταμείο του Συλλόγου, τις συνδρομές δηλαδή των συναδέλφων, ως εργαλείο εκβιασμού προς την Εφορευτική. Οι αποζημιώσεις για τα τρέχοντα έξοδα των μελών της εφορευτικής δεν μπορεί να δίνονται μετά τις σχετικές διαδρομές, να βγάζουν δηλαδή από τις τσέπες τους τα μέλη της Εφορευτικής και να εκλιπαρούν την παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» για την επιστροφή τους.

Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας στηρίζουμε την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής για τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες των εκλογών. Καλούμε την παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» να σταματήσει επιτέλους να μπερδεύει τους συναδέλφους και να υπονομεύει τις εκλογές. Τους προειδοποιούμε! Μην τολμήσετε να μπλοκάρετε τις εκλογές και την έκφραση της βούλησης των συναδέλφων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το