Τοπικά

Καταγγελία για τον εορτασμό της “Ημέρας Νοσηλευτή” στο Αχιλλοπούλειο: “Ανούσιες συνδικαλιστικές ενέργειες”

“Ανούσιες και αθόρυβες συνδικαλιστικές ενέργειες” χαρακτηρίζουν τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή, τα μέλη της “Ενωτικής Κίνησης” Λεων. Αναστασίου, Φούλη Τσιώμου και Λεμονιά Πατρώνη. Η παράταξη καταγγέλλει την πλειοψηφία του Συλλόγου ότι αγνόησε τις προτάσεις της, χωρίς απόφαση Δ.Σ.. “Με τις γνωστές παράνομες τακτικές τους εξάντλησαν την αγωνιστική τους διάθεση σε αρτοκλασίες, γλάστρες με λουλούδια, γλυκά και ένα χλιαρό ψήφισμα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης.

Αναλυτικά:

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Νοσηλευτών η Ενωτική Κίνηση είχε προτείνει εγγράφως στον Πρόεδρο του Συλλόγου κινητοποίηση μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου ώστε να αναδειχθούν τώρα που όλη η κοινωνία αναγνωρίζει την προσφορά και το έργο μας στο Σύστημα υγείας τα μεγάλα προβλήματα των νοσηλευτών.

Αυτό το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη συγκυρία μας δίνει την δυνατότητα πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι αγώνες για την δικαίωση των νοσηλευτών και της επίλυσης των προβλημάτων τους πως μπορούν να πιάσουν τόπο. Ποιος έχει πλέον το σθένος και το θράσος από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αμφισβητήσει τη βαρύτητα και την ανθυγιεινότητα του επαγγέλματός μας. Δυστυχώς αυτή την ευκαιρία που μας έδωσε η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών οι «Δίκαιοι Εκπρόσωποι» κατάφεραν να την σπαταλήσουν σε ανούσιες και αθόρυβες συνδικαλιστικές ενέργειες. Αφού για ακόμη μία φορά μας αγνόησαν σαν να μην υπάρχουμε, χωρίς απόφαση Δ.Σ. με τις γνωστές παράνομες τακτικές τους εξάντλησαν την αγωνιστική τους διάθεση σε αρτοκλασίες, γλάστρες με λουλούδια, γλυκά και ένα χλιαρό ψήφισμα.

Από τον πρόεδρο που δεν είναι και νοσηλευτής η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε και τίποτα περισσότερο αλλά από τις άλλες τρεις συναδέλφους της νοσηλευτικής θα περιμέναμε να είχαν την στοιχειώδη ευαισθησία να μιλήσουν για τους νοσηλευτές και τα προβλήματά τους.
Έλλειμμα φάνηκε για ακόμη μια φορά.

Καλές οι γιορτές και τα λουλούδια αλλά ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε λύσεις εδώ και τώρα. Τα χειροκροτήματα και οι εκδηλώσεις εκτίμησης και σεβασμού των συμπολιτών μας συγκινούν και εμψυχώνουν τον δίκαιο αγώνα μας.
Είναι η ώρα η κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα να μετατρέψουν το χειροκρότημα σε επιβράβευση εντάσσοντας τους νοσηλευτές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Είναι η ώρα να ενισχυθεί το σύστημα με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Η υγειονομική κρίση είναι μπροστά μας δεν έχει τελειώσει Ο χρόνος που κερδίσαμε από την σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας δίνει την ευκαιρία να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

Είναι η ώρα να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για σύσταση δύο κλάδων νοσηλευτικής άλλον για τους Π.Ε και Τ.Ε και άλλον για τους ΔΕ.
Είναι αυτονόητο εν μέσω πανδημίας να προωθείται τέτοια διχαστική διάταξη η οποία μπορεί να διαταράξει την λειτουργία των Νοσοκομείων και τις σχέσεις μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ζητάμε ενιαίο κλάδο που θα προβλέπει διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχυρώσει των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.
Είναι η ώρα για συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής με σωστά και επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.
Είναι η ώρα για την δικαίωση των νοσηλευτών με ενότητα και αγώνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το