Τοπικά

Καταγγελία για την απόφαση της ΑΓΕΤ Ηρακλής να μην καταβάλει το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους

Η Ομοσπονδία Εργατών – Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος καταγγέλλει ως προκλητική την απόφαση της ΑΓΕΤ Ηρακλής να μην καταβάλει το δώρο του Πάσχα, μεταθέτοντας την ημερομηνία της καταβολής του τον Ιούνιο, από την στιγμή που η εταιρεία έχει κερδοφορία και συνεχίζει ανεπηρέαστη τη παραγωγική της δραστηριότητα σε εντατικούς ρυθμούς. «Αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με το προφίλ σοβαρών πολυεθνικών εταιριών, αλλά αντιθέτως παραπέμπουν σε καιροσκόπους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και καλεί τη διοίκηση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, να άρει την απόφασή της και να καταβάλει τώρα το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Δυστυχώς, η επιδημία του κορονοϊού έχει γίνει ο Δούρειος Ίππος, για να εφαρμόζονται αντιεργατικά μέτρα, να φουντώνει η εργοδοτική αυθαιρεσία και να πλήττονται περαιτέρω τα εργατικά δικαιώματα, πάντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Έτσι λοιπόν και η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, εναρμονιζόμενη στο κλίμα των ημερών, αρνείται να καταβάλει το δώρο του Πάσχα, μεταθέτοντας την ημερομηνία της καταβολής του τον Ιούνιο.

Η μονομερής αυτή ενέργεια είναι ιδιαιτέρως προκλητική, αν αναλογιστεί κανείς ότι η εταιρία ανακοινώνει κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2020 και συνεχίζει ανεπηρέαστη τη παραγωγική της δραστηριότητα σε εντατικούς ρυθμούς. Το κερασάκι στη τούρτα μπαίνει με την ανακοίνωση της καταβολής του bonus των στελεχών τον Μάιο.
Προφανώς, αυτοί που αποφασίζουν, έκριναν ότι το bonus τους είναι σημαντικότερο και πρέπει να το πάρουν πριν το Δώρο του Πάσχα, που αφορά όλους τους εργαζόμενους και το έχουν ανάγκη για να καλύψουν τις όποιες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Δηλ. μια επιπλέον παροχή της εταιρίας που δίνεται στα στελέχη της, ως επιβράβευση της επίτευξης των στόχων και των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων της, έρχεται να υπερκεράσει το νομοθετημένο Δώρο του Πάσχα. Με ποιά λογική;

Αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με το προφίλ σοβαρών πολυεθνικών εταιριών, αλλά αντιθέτως παραπέμπουν σε καιροσκόπους.
Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει αυτού του είδους τις πρακτικές και καλεί τη Διοίκηση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, να άρει την απόφασή της και να καταβάλει τώρα το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το