Τοπικά

Καταγγελία για παράνομη αμμοληψία σε παραλία Πτελεού – «Ξεμπαζώθηκε ρέμα» απαντούν αντιδήμαρχοι του Αλμυρού

Παράνομη αμμοληψία στην παραθαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων Πτελεού καταγγέλλουν κάτοικοι και οικιστές της περιοχής. Σύμφωνα με την καταγγελία «γέμισαν με άμμο οι καρότσες από πολλά φορτηγά και μεταφέρθηκε για να γίνει αμμοστρωσία στην παραλία του Αχιλλείου». «Δεν υπήρξε καμία παράνομη ενέργεια και οι εργασίες που έγιναν στην περιοχή, αφορούσαν στην απομάκρυνση άμμου από μπαζωμένο ρέμα» είναι η απάντηση δύο αντιδημάρχων του Δήμου Αλμυρού.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής που επικοινώνησαν με τη «Θ» «η αμμοληψία έγινε στις 10 Μαρτίου και δεν υπήρχε κανένας λόγος για αυτή την ενέργεια. Ρωτήσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πτελεού και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και δεν γνώριζαν κάτι για το θέμα. Τα φορτηγά πήραν την άμμο και τη μετέφεραν στο Αχίλλειο για να κάνουν εκεί αμμοστρωσία στην παραλία. Πρόκειται για παράνομη ενέργεια, καθώς δεν υπάρχει καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού ή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να γίνει αμμοληψία. Γέμισαν οι καρότσες πολλών φορτηγών με άμμο με αποτέλεσμα να φανούν οι πέτρες στη θάλασσα» προσέθεσαν.
Να αναφερθεί ότι κάτοικοι του παραθαλάσσιου οικισμού των Αγίων Αποστόλων Πτελεού έχουν απευθυνθεί τόσο στην Κτηματική Υπηρεσία όσο και στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Η απάντηση που έλαβαν μόλις προ δυο ημερών από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ήταν πως απεστάλη έγγραφο στον Δήμο Αλμυρού, με το οποίο ζητείται ενημέρωση αν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αμμοληψία.

Η «Θ» επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμυρού κ. Λεων. Βούλγαρη, ο οποίος τόνισε πως «δεν πρόκειται για αμμοληψία, αλλά για ξεμπάζωμα του ρέματος στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Όλα έγιναν μέρα μεσημέρι και δεν υπάρχει κάτι μεμπτό και παράνομο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Στο θέμα αναφέρθηκε ερωτηθείς σχετικά και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού κ. Γ. Γουργιώτης, ο οποίος επισήμανε ότι «η αμμοληψία έγινε για να απελευθερωθεί το ρέμα μετά από σχετικό αίτημα των κατοίκων στην περιοχή της Λειχούρας. Λίμναζαν νερά, υπήρχε δυσοσμία και μαζεύονταν σκουπίδια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες. Συνολικά δυο φορτηγά άμμο απομακρύνθηκαν από το ρέμα και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε» προσέθεσε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το