Τοπικά

Καταγεγραμμένοι 70.276 άνεργοι τον Νοέμβριο στη Θεσσαλία

70.276 άνεργοι καταγράφηκαν τον Νοέμβριο στη Θεσσαλία σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΟΑΕΔ. Στον συνολικό αριθμό περιλαμβάνονται 39.391 που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών ενώ σε 30.885 ανέρχονται οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι λιγότερο από ένα έτος.
Την ίδια στιγμή 1.633 άτομα είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ αλλά έχουν δηλώσει πως δεν αναζητούν εργασία.
Στη Θεσσαλία οι επιδοτούμενοι είναι 8.685 και από αυτούς οι 7.442 υπάγονται σε κοινές κατηγορίες ενώ οι 1.243 σε εποχικά τουριστικά επαγγέλματα.
Ταυτόχρονα 6.290 πολίτες είναι δικαιούχοι που πληρώθηκαν και συνεχίζουν να είναι δικαιούχοι, ενώ στις 3.445 ανέρχονται οι νέες αιτήσεις ανέργων για επιδότηση.
Αναφορικά με τις κατηγορίες επιδοτούμενων ανέργων, οι 6.793 ανήκουν στην κατηγορία «κοινοί».
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι άνεργοι που προέρχονται απ’ όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, πλην αυτών που εντάσσονται στις λοιπές κατηγορίες, και των οποίων η σχέση εργασίας ήταν αορίστου χρόνου.

Ακόμα περιλαμβάνει τους άνεργους που απασχολήθηκαν στους αναφερόμενους τομείς με σύμβαση ορισμένου χρόνου και δεν εντάσσονται σε μία από τις λοιπές κατηγορίες.
137 επιδοτούμενοι είναι οικοδόμοι, 1.243 ανήκουν στην κατηγορία «εποχικοί τουρισμού». Περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτή οι εποχικοί από ξενοδοχειακές, τουριστικές, επισιτιστικές επιχειρήσεις συνεχούς ή εποχικής λειτουργίας.
Οι συγκεκριμένοι άνεργοι μπορούν να απασχολούνται σε μία ή περισσότερες συνεχείς σεζόν. 119 είναι οι άνεργοι που επιδοτούνται από την κατηγορία αγροτικά, ενώ τον Οκτώβριο επιδοτήθηκαν και 393 άνεργοι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλία. Στην κατηγορία αυτοί περιλαμβάνονται οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το