Ελλάδα

Καταδίκη Τσοχατζόπουλου, της συζύγου και της κόρης του πρότεινε η εισαγγελέας

Την καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και 11 ακόμη συγκατηγορουμένων του ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η υπόθεση με τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η κ. Δημητριάδου ζήτησε την ενοχή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα, υποστηρίζοντας ότι μέσα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα κατάφερε να ξεπλύνει τις μίζες από το εξοπλιστικό πρόγραμμα TorM1 και τα υποβρύχια.

Η εισαγγελέας ζήτησε ωστόσο την απαλλαγή 4 από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους, λόγω αμφιβολιών και συγκεκριμένα των Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκου Καρατζά, Νίκου Γεωργουλάκη και Γιώργου Κωνσταντάτου για τους οποίους όπως είπε, διατηρεί αμφιβολίες ότι γνώριζαν για την παράνομη προέλευση των χρημάτων του πρώην υπουργού.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για τους οποίους ζητήθηκε η ενοχή, είναι ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών, η Αρετή Τσοχατζόπουλου, η Βίκυ Σταμάτη αλλά και η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οσο για το ακίνητο του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κατά την κ. Δημητριάδου, «αποδείχθηκε ότι η πώληση του ακινήτου που κατέληξε στην ιδιοκτησία της κατηγορούμενης (σ.σ Βίκυς Σταμάτη) ήταν εικονική. Οι αγοραπωλησίες επέτρεψαν τη μεταβίβαση για να συγκαλύψει την αληθινή προέλευση των χρημάτων».

Για την εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός είχε την δυνατότητα να δωροδοκηθεί αφού ήταν εκείνος που εισηγείτο στο ΚΥΣΕΑ τις όποιες συμβάσεις εξοπλιστικών έκρινε αναγκαίο να γίνουν, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού.

Εισαγγελέας: Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο υπουργός Άμυνας ενημέρωνε το ΚΥΣΕΑ και εισηγούντο σχετικά. Όλοι είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό, όπως κατέθεσαν (…)Η μεγάλη δύναμη που είχε του έδινε την δυνατότητα να ζητήσει χρήματα.

Α. Τσοχατζόπουλος: Απίθανα πράγματα ακούμε… ποιος τα λέει αυτά;

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ..

Η εισαγγελέας ζήτησε ακόμη την ενοχή του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, καθώς και των χρηματιστών, Οράτιου Μελά και Νίκου Αντωνιάδη όπως και της δικηγόρου, Μαρίας-Ταλίτα Τσεκούρα. Όσο για τη Βίκυ Σταμάτη, είπε στην αγόρευση της:

«Η κατηγορουμένη είναι έξυπνη γυναίκα, εργαζόμενη και απόλυτα ικανή να κατανόηση από που προέρχονταν τα χρήματα. Απέκρυψε τον τρόπο απόκτησης περιουσίας και μετέτρεψε μέρος της περιουσίας σε εργασίες και απέκρυψε την προέλευση της περιουσίας».

Βίκυ Σταμάτη: Αποχωρώ είναι παραλήρημα θέατρο παραλόγου

Για τον Γιάννη Σμπώκο, η εισαγγελέας εμφανίστηκε βέβαιη ότι διαχειρίστηκε μέρος της παράνομης περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησε όμως να καταδικαστεί για τη διακίνηση 10.000.000 ευρώ και όχι 40.000.000 όπως του αποδίδονται στο κατηγορητήριο.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το