Τοπικά

Καταδίκη και πρόστιμο για ιδιοκτήτρια κατοικίας με κεραία κινητής στην ταράτσα της – Είχε προκληθεί επεισόδιο έξω από το σπίτι της

Με την επιβολή προστίμου έληξε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η συζήτηση της υπόθεσης αναφορικά με το επεισόδιο που είχε προκληθεί στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017, μεταξύ διαμαρτυρομένων κατοίκων και μιας οδηγού ιδιοκτήτριας σπιτιού στην συνοικία Καραγάτς.
Η οδηγός και ιδιοκτήτρια σπιτιού, όπου είχαν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας κατηγορούταν για πολύ ελαφρά σωματική βλάβη.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την οικία της 49χρονης κατηγορούμενης, όπου είχαν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για τις οποίες αντιδρούσαν οι δημότες και αυτή με το ΙΧ της επιβατικό αυτοκίνητο, στην προσπάθειά της να διασχίσει τον δρόμο και να φθάσει στην οικία της, κατηγορούταν ότι είχε τραυματίσει πολύ ελαφρά, μια 63χρονη γειτόνισσά της. Σε πρώτο βαθμό η 49χρονη είχε καταδικαστεί από το Πταισματοδικείο Βόλου με πρόστιμο 1000 ευρώ, ενώ χθες σε δεύτερο βαθμό της επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στην διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής επισήμανε μεταξύ άλλων πως η κατηγορούμενη οδηγός γνώριζε πως θα χτυπούσε τις κυρίες που ήταν μπροστά στο όχημά της, ενώ αυτό κινούταν και χτύπησε την εγκαλούσα στο γόνατο. «Υπάρχει πρόθεση», τόνισε και πρόσθεσε πως αν και είχε κάνει ο ίδιος προσπάθεια να ζητήσει συγνώμη από την παθούσα η κατηγορούμενη, η τελευταία δεν έκανε τίποτα. Ζήτησε δε να διωχθεί ποινικά.

Υπέρ της ενοχής της 49χρονης τάχθηκε και ο εισαγγελέας, ενώ η συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν έγινε καμία προσπάθεια συμβιβασμού, ενώ η 49χρονη βρέθηκε εκείνη την ημέρα σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έριχναν αυγά στο σπίτι της και δεν την άφηναν να μπει σε αυτό. «Δέχθηκε επίθεση από 60 άτομα, όχι μόνον από γείτονες, αλλά και από ακτιβιστές», τόνισε η συνήγορος, για να προσθέσει πως «στόχος ήταν τα 1500 ευρώ που κερδίζει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού από την μίσθωση της κεραίας».

«Βρισκόταν σε άμυνα και σε κατάσταση αγανάκτησης», κατέληξε, ζητώντας την αθώωσή της.
Το Δικαστήριο την έκρινε ένοχη και σε δεύτερο βαθμό, επιβάλλοντάς της πρόστιμο 300 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το