Τοπικά

Καταδίκη 25χρονου Βολιώτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

Συνολική ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 25χρονο σήμερα Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή. Ο ίδιος κατηγορούνταν για σωματική βλάβη από αμέλεια, δίωξη ωστόσο που έπαυσε το δικαστήριο, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο καταδικασθείς στις 13 Ιουνίου 2013, στις 9.45’ το βράδυ, στην οδό Πευκακίων σε τροχαίο δυστύχημα, ήταν οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου. Λόγω του δυστυχήματος είχε επέλθει ο θάνατος δύο συνεπιβατών του, φίλων του καταδικασθέντα, ενός 20χρονου αλλοδαπού κι ενός 20χρονου επίσης Έλληνα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ΙΧ που οδηγούσε «χωρίς σύνεση και προσοχή» ο καταδικασθείς, είχε εκτραπεί δεξιά του δρόμου και στη συνέχεια είχε στρίψει αριστερά, με συνέπεια να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να προσκρούσει σε περίφραξη ναυπηγείου. Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο επιβαίνων στο ΙΧ 20χρονος αλλοδαπός, που είχε υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση με ισχαιμία στελέχους, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του στις 17 Ιουνίου 2013. Επίσης είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά και ο 20χρονος Έλληνας, επίσης συνεπιβάτης του καταδικασθέντα, που είχε υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του στις 19 Ιουνίου 2013. Ακόμη είχε τραυματιστεί ένας 19χρονος τότε συνεπιβάτης του οχήματος, ενώ ένας ακόμη από την παρέα των πέντε φίλων, δεν είχε υποστεί τραυματισμό.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε δια συνηγόρου υπεράσπισης, ενώ ο οδηγός δεν ήταν μεθυσμένος και όλοι οι μάρτυρες που εξετάστηκαν στη δίκη, μεταξύ των οποίων και οι δύο επιβαίνοντες που διασώθηκαν, απέδωσαν το δυστύχημα στην ταχύτητα. Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες επίσης οι γονείς του ενός νεκρού παιδιού και ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου, στην περίφραξη του οποίου προσέκρουσε το όχημα.

Επίσης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 15 μηνών ερήμην με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σε έναν Ρομά, που τον έκρινε ένοχο για κλοπή μετασχηματιστή στον Βόλο, στις 5 Μαΐου 2012.

 

Και άλλη καταδίκη  για τροχαίο ατύχημα

Ποινή φυλάκισης 51 μηνών και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ επέβαλε ερήμην το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 50χρονο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Η υπόθεση χρονολογείται από τις 15 Ιανουαρίου 2015, στις 19.50’, στη λεωφόρο Αθηνών, όταν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος, είχε κάνει στροφές στον δρόμο, λόγω της μεγάλης ταχύτητας και είχε συγκρουστεί με προπορευόμενο όχημα, στο οποίο επέβαιναν ένα ζευγάρι με το ανήλικο παιδί τους.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί η σύζυγος του οδηγού του προπορευόμενου ΙΧ, που είχε υποστεί κάταγμα ρινός και ο ανήλικος γιος τους, που είχε υποστεί κάκωση κεφαλής. Ο καταδικασθείς οδηγούσε χωρίς άδεια, δίωξη που έπαυσε το δικαστήριο, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

Το δικαστήριο επέβαλε αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για έξι μήνες, με τριετή αναστολή, υπό τον όρο αφαίρεσης του διπλώματος οδήγησης για ένα έτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 50χρονος ήταν κατηγορούμενος στο ίδιο δικαστήριο και για άλλη υπόθεση, πλαστογραφία μετά χρήσης, για την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, καθώς φέρεται να είχε πλαστογραφήσει εισιτήρια ποδοσφαιρικού αγώνα… Η ποινή αυτή του επιβλήθηκε με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το