Τοπικά

Καταδίκες για την υπόθεση Κοντούλη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Ολοκληρώθηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η συζήτηση της πολύκροτης υπόθεσης της τύχης της ακίνητης περιουσίας της εξαφανισμένης Μαριάννας-Εριέττας Κοντούλη, από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, που θεωρείται νεκρή αλλά το σώμα της δεν έχει βρεθεί ποτέ.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δύο επιχειρηματίες και ένας γιατρός, που κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και απάτη στην υπόθεση της ακίνητης περιουσίας της εξαφανισμένης, κρίθηκαν ένοχοι χθες και καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μόνον όμως για την κατηγορία της πλαστογραφίας, ενώ έπαυσε η εναντίον τους δίωξη για απάτη, βάσει του νέου νόμου 4689/2020. Η υπόθεση αφορούσε την μεταβίβαση έξη ακινήτων, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων, την χρονική περίοδο 2004-2007 στην περιοχή του Αλμυρού.
Σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς ο 65χρονος επιχειρηματίας που κατηγορούνταν για πλαστογραφία και απάτη, κρίθηκε ένοχος μόνον για πλαστογραφία και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή. Στο Τριμελές Εφετείο του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Στον γιατρό από την Αττική, 71 χρόνων, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων, ενώ από το Τριμελές Εφετείο του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 7 χρόνων και είχε κριθεί αθώος για την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Στον 71χρονο επίσης επιχειρηματία, κατηγορούμενο στην υπόθεση, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων, ενώ σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 χρόνων. Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί αθώος γι’ απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Μάλιστα στο Τριμελές Εφετείο οι καταδίκες των τριών ήταν εφέσιμες και είχαν μείνει ελεύθεροι.
Η πρόταση της εισαγγελέα ήταν να κριθούν ένοχοι, μόνον όμως ως προς την κατηγορία της πλαστογραφίας. Σύμφωνα με όσα κατηγορούνταν, σπίτια, οικόπεδα και κτήματα άρχισαν να «μοιράζονται» από άγνωστη γυναίκα, που φέρεται να είχε πάρει τη θέση της εξαφανισμένης. Η σύνταξή της φέρεται να συνέχιζε να έμπαινε σε λογαριασμούς τραπεζών, ενώ φέρεται να προέκυψαν δεκάδες πλαστογραφημένες υπογραφές και πολλά ερωτήματα, που παραμένουν αναπάντητα.
Η δίκη διήρκησε πέντε περίπου μήνες, άρχισε τον περασμένο Φεβρουάριο και κατέθεσαν συνολικά σε αυτή 12 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, ενώ χθες αγόρευσαν οι πέντε συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορούμενων.

Η υπόθεση μυστηρίου με στοιχεία θρίλερ, είχε έρθει στην επικαιρότητα τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και τον φετινό Μάρτιο, όταν έγιναν εκσκαφές σε ξωκλήσι ιδιωτικού χώρου στην Αμαλιάπολη για τον εντοπισμό της πρώην μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 σε ηλικία 70 ετών.
Σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Λάρισας οι κατηγορούμενοι συνολικά ήταν έξι, αλλά είχαν κριθεί ένοχοι οι τρεις για πλαστογραφία και απάτη, μεταξύ αυτών και ο γιατρός, που είχε διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος σε δήμο της Αττικής αλλά είχε υπάρξει και στέλεχος πολιτικού κόμματος, ενώ δραστηριοποιούνταν και στο χώρο των τεχνών.
Άλλα τρία άτομα ωστόσο, ανάμεσά τους κι ένας δικηγόρος, είχαν κριθεί αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Τα ίχνη της 70χρονης καθηγήτριας μπαλέτου χάθηκαν το καλοκαίρι του 2002 από την Αμαλιάπολη Η 70χρονη ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Πριν από χρόνια διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά, όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί, είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, στο εξοχικό της. Μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαριάννας Κοντούλη, η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» αποκάλυψε πληρεξούσια έγγραφα, που φαίνεται να είχαν κάνει σε διάφορα άτομα, τα οποία όπως αποκάλυψε η ειδική συνεργάτης της εκπομπής, γραφολόγος Μάγδα Καμπούρη, φέρεται να ήταν πλαστά. Με αυτά τα πληρεξούσια τα άτομα που φέρεται να την είχαν πλαισιώσει, φέρεται να έκαναν διάφορες αγοραπωλησίες στο όνομά της, παρά το γεγονός ότι η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί από το 2002.
Για την εξαφάνιση – μυστήριο, τις μεταβιβάσεις, ενώ η τύχη της αγνοούταν, εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν η ετεροθαλής αδερφή της Μαριάννας Κοντούλη κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το