Τοπικά

Καταδικάζει την “απόβαση” αμερικανικών στρατευμάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Η Επιτροπή Αγώνα Ν. Μαγνησίας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία για τις Βάσεις, καταγγέλλει και καταδικάζει την «απόβαση» αμερικανικών στρατευμάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα οποία με τον οπλισμό τους μεταφέρονται προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει:

Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά περιοδική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των Αμερικανών στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve». Πυρήνας της παραπάνω δύναμης, που ταξίδεψε με το γνωστό πλοίο «Endurance», θα είναι φέτος η 101 Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (101 CAB) των ΗΠΑ, με «πλούσιες» δολοφονικές περγαμηνές, αφού έχει επιχειρήσει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Μάλιστα ο διοικητής της, συνταγματάρχης Τ. Χάμπχαμπ, δήλωνε την Παρασκευή, προκαλώντας ανατριχίλα: «Είμαστε έτοιμοι για αυτή την αποστολή. Οι στρατιώτες μας είναι εκπαιδευμένοι, θανατηφόροι και με κίνητρο (“trained, lethal and motivated”). Θα κερδίσουμε σε οποιοδήποτε περιβάλλον!».

Η παραπάνω διαδικασία – άσκηση πρόκειται να επαναληφθεί από το λιμάνι του Βόλου το ερχόμενο φθινόπωρο. Είναι φανερό ότι η εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου, αποτελούν επικίνδυνη εξέλιξη για όλη την περιοχή. Την στιγμή που πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου με επίκεντρο την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο, η Βάση και η χρήση του λιμανιού της πόλης, δεν εμπνέει καμία ασφάλεια. Αντιθέτως θα αποτελέσει μαγνήτη απαντητικών πληγμάτων όπως ξεκάθαρα έχουν δηλώσει χώρες όπως το Ιράν και η Ρωσία, αποτελεί βασικό παράγοντα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τουρκική Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις και έρευνες για υδρογονάνθρακες μέσα στα όρια των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, ανακοίνωσε:

«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνα σε αμφισβητούμενα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο», υιοθετώντας επί της ουσίας το «γκριζάρισμα» της περιοχής.Με την τουρκική προκλητικότητα να συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, πληθαίνουν οι «τροχιοδεικτικές βολές» από τους «εταίρους» και «συμμάχους» προς την κατεύθυνση της συνεκμετάλλευσης, προκειμένου να αγκιστρωθεί η Τουρκία στο «δυτικό» στρατόπεδο.

Τα γεγονότα αυτά αντανακλούν από τη μια, την κλιμάκωση της έντασης των ανταγωνισμών στην Ευρώπη και για τη μοιρασιά της λείας σε Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειο και από την άλλη την κατάρρευση του μύθου της διαφύλαξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας κάτω από τις «φτερούγες» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ –ΕΕ. Παράλληλα αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνος είναι ο εφησυχασμός που καλλιεργείται ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και πόσο έωλοι είναι οι ισχυρισμοί που προβάλλει το ΝΑΤΟ και υιοθετεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, προβάλλοντας την Τουρκία ως δήθεν σύμμαχο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ έχουν παίξει βρώμικο ρόλο διαχρονικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αβαντάροντας την τουρκική επιθετικότητα, συμβάλλοντας στο “γκριζάρισμα” του Αιγαίου, τηρώντας είτε σιγή ιχθύος, είτε στάση Πόντιου Πιλάτου για τις προκλητικές τουρκικές διεκδικήσεις.

Στις μέρες αυτές που συμπληρώνονται 46 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου είναι πιο φανερό από ποτέ, ότι “προστασία” στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, αλλά και η σύμπλευση και εξυπηρέτηση των σχεδιασμών ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών, όπως οι ΗΠΑ, που έχουν τις δικές τους στοχεύσεις στην περιοχή, είναι βαμμένη με το αίμα των λαών. Καμία εμπιστοσύνη στα καλέσματα για ενιαία εθνική εξωτερική πολιτική, είναι καλέσματα υποταγής στις ανάγκες, τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου για «γεωστρατηγική αναβάθμιση» και συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Ο ελληνικός κι ο τουρκικός λαός δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα μεταξύ μας! Απεναντίας, είναι ανάγκη να δυναμώσει η κοινή πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους και την προσφυγιά. Ν’ ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ειρήνη, φιλία, ευημερία, αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις μεταξύ των λαών”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το