Τοπικά

Καταδικάστηκε ο οδηγός της νταλίκας για τον θάνατο των τριών παιδιών στο Ριζόμυλο

Ένοχος κρίθηκε ο 25χρονος κατηγορούμενος -οδηγός της νταλίκας- για το τροχαίο στις 23  Ιουλίου 2014 στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία νεαρά παιδιά, οι αδερφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουσιαρή ηλικίας 18 και 21  ετών και ο οδηγός του αυτοκινήτου Φίλιππος Καπανιάρης, ηλικίας 20  ετών.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στην παλιά εθνική οδό Βόλου Λάρισας μεταξύ Ριζομύλου και Στεφανοβικείου όταν τα τρία νεαρά παιδιά που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο συγκρούστηκαν με νταλίκα που μπήκε στο ρεύμα τους.

Ο οδηγός της νταλίκας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.  Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν τέσσερα χρόνια για τον θάνατο κάθε παιδιού και κατά συγχώνευση μετατράπηκε σε επτά χρόνια ενώ ο 25χρονος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου έγινε σήμερα σε βαρύ κλίμα καθώς αναβίωσαν οι τραγικές στιγμές ενώ στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών.  Συγγενείς και φίλοι ζητούσαν δικαίωση και τον θάνατο των τριών παιδιών από το 2014.  Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει σήμερα περίπου στις 11  το πρωί και η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε το απόγευμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το