Τοπικά

Καταδικάστηκε ο 45χρονος που απείλησε γονείς και σύζυγο στη Συκή με όπλο και εκρηκτικά

«Είχε πιεί, πίνει κάθε μέρα…» Με αυτά τα λόγια άρχισε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την κατάθεσή της η σύζυγος του 45χρονου από χωριό του Νοτίου Πηλίου, που κατηγορείται ότι απείλησε τόσο την ίδια, όσο και τους γονείς του με όπλο και με εκρηκτική ύλη…

Ο 45χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ του επιβλήθηκε και συνολική χρηματική ποινή 990 ευρώ.
«Δεν θυμάμαι τίποτα. Είμαι άλλος άνθρωπος, έχω αναλαμπές», δήλωσε ο 45χρονος απολογούμενος, με την πρόεδρο του Αυτόφωρου Μονομελούς να τον ρωτάει αν γνωρίζει ελληνικά… «Πριν δύο ημέρες άλλα είχατε δεσμευτεί στο δικαστήριο», επισήμανε η πρόεδρος του δικαστηρίου, με τον 45χρονο να απαντάει ότι αγαπάει το 7χρονο παιδί του, τη σύζυγό του και τους γονείς του…
Ο 45χρονος, που είναι άνεργος, κρίθηκε ένοχος για παραβίαση δικαστικής απόφασης περί όρων διαμονής, ενδοοικογενειακή βία και απειλή κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και κατοχή όπλου και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.
Απολογούμενος ανέφερε πως βρισκόταν σε διαδικασία εγκλεισμού σε ψυχιατρική κλινική.
Ο καταδικασθείς είχε πάει δυο φορές, στις 9 και στις 10 του τρέχοντα μήνα, στο σπίτι των γονέων του, μένουν δίπλα του και έχουν την ίδια αυλή και κατηγορούταν ότι τους είχε απειλήσει. Την πρώτη φορά μάλιστα με δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Επίσης κατηγορούταν ότι είχε απειλήσει και τη σύζυγό του αλβανικής υπηκοότητας. Αιτία, σύμφωνα με τις ίδια πηγές, οικονομικές διαφορές που φέρεται να είχε ο 45χρονος με τους γονείς του.
Ο 45χρονος κατηγορούταν ότι ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας είχε απειλήσει με το δίκαννο, ιδιοκτησίας του πατέρα του, τον 72χρονο πατέρα του, την 70χρονη μητέρα του και την 32χρονη Αλβανίδα σύζυγό του. Οι γονείς του είχαν καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία και αστυνομικοί του Τμήματος Νοτίου Πηλίου τον συνέλαβαν. Μάλιστα οι γονείς του φέρεται να κατάγγειλαν πως ο 45χρονος τους είχε απειλήσει ότι θα τους ανατινάξει και έτσι είχε διενεργηθεί έρευνα στο σπίτι του, όπου στην αυλή βρέθηκε κρυμμένη εκρηκτική ύλη σε πλαστική συσκευασία, καθώς και υλικά πυροδότησης, όπως βραδύκαυστο φυτίλι. Πάντως σύμφωνα με πληροφορία το όπλο ήταν άδειο φυσιγγίων.
Κι ενώ παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο και είχε λάβει προθεσμία, για να δικαστεί χθες, την επομένη, 10 του μήνα, κατηγορούταν πως είχε πάει πάλι στο σπίτι των γονέων του υπό την επήρεια μέθης, παραβιάζοντας σχετική δικαστική απόφαση, χτυπούσε την πόρτα, με συνέπεια η σύζυγός του να κλειδώσει και αργότερα να αποχωρήσει απ’ αυτό με το παιδί τους, τρομαγμένη.

«Κρατούσε και δυναμίτη, που είχε από παλαιά, που δούλευε στα λατομεία», κατέθεσε η 32χρονη σύζυγός του στο δικαστήριο για το περιστατικό της περασμένης Δευτέρας. «Ξανάρθε την άλλη μέρα. Φοβήθηκα, χτυπούσε την πόρτα», πρόσθεσε.
Μάρτυρας κατέθεσε η αδερφή του 45χρονου, που δήλωσε ότι προσπάθησε να τον καλμάρει. «Του είπα έχεις μικρό παιδί. Φοβήθηκα για τους γονείς μου», ανέφερε.
Επίσης μάρτυρες κατέθεσαν τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Νοτίου Πηλίου, που είχαν εμπλοκή στις δύο συλλήψεις του 45χρονου.
Μάλιστα ο ένας αστυνομικός αναφέρθηκε στην έρευνα που έγινε στην αυλή του σπιτιού του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκε εκρηκτική ύλη κρυμμένη σε μια σακούλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το