Τοπικά

Καταδικάστηκε για βία και οδηγείται στη φυλακή 30χρονος Βολιώτης -Δεν μπορούσε να πληρώσει την χρηματική ποινή

Την πόρτα των φυλακών αναμένεται να περάσει σήμερα ένας 30χρονος Βολιώτης, που είχε καταδικαστεί σε 24 μήνες φυλάκιση και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή για ενδοοικογενειακή βία κατά της συνομήλικης συντρόφου του και επειδή δεν μπορούσε να εξαγοράσει τη χρηματική ποινή που του επιβλήθηκε.
Χθες ο άνδρας ζήτησε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η ποινή του να μεταβληθεί σε κοινωφελή εργασία, καθώς δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα για να καταβάλλει τη μετατροπή που φτάνει τις 7.200 ευρώ, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος είχε κάνει αίτηση αναστολής της ποινής του, αλλά στο διάστημα αυτό δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στη δοσοποίηση που έγινε από το Δικαστήριο, ενώ του δόθηκε και προθεσμία χάριτος τριών μηνών, χωρίς όμως τελικά να ανταποκριθεί.
Ο συνήγορός του υποστήριξε ότι έχει χαμηλό εισόδημα, δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, με τα έσοδά του προέρχονται από κατάστημα ψιλικών που διατηρεί, δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει πάνω από 8.000 € (η χρηματική ποινή και η αξία της καταδικαστικής απόφασης) και για το λόγο αυτό υπέβαλε αίτημα κοινωφελούς εργασίας, που όμως απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.
Ο 30χρονος είχε καταδικαστεί στις 5 Απριλίου 2019 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, προς 5 € την ημέρα και 1000 € χρηματική ποινή. Του χορηγήθηκε αναστολή της ποινής μέχρι χθες 10 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν φρόντισε να ανταποκριθεί στην υποχρέωση του.
Σημειώνεται πως ο άνδρας θα οδηγηθεί σήμερα στη φυλακή για να εκτίσει τα 2/5 των 24 μηνών της ποινής του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το