Τοπικά

Καταδικάστηκε για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και πρόκληση τροχαίου με υλικές ζημιές στη Ν.Ιωνία

Ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο ο 34χρονος, που είχε συλληφθεί το απόγευμα της Τετάρτης στη Ν. Ιωνία να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης, ωστόσο το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 34χρονο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και της επικίνδυνης οδηγικής συμπεριφοράς, καθώς φέρεται να προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, στην προσπάθειά του να αποχωρήσει από θέση στάθμευσης με το όχημά του.
Ο 34χρονος, που είναι οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, απολογούμενος δήλωσε ότι χτύπησε το άλλο όχημα στην πόρτα, αλλά ανέλαβε όλα τα έξοδα επισκευής της ζημίας που προκλήθηκε, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από το δικαστήριο. Επίσης παραδέχθηκε ότι είχε πιεί, ενώ ο συνήγορός του ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος γιόρταζε εκείνη την ημέρα τα γενέθλιά του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης επικεντρώθηκε στο πνεύμα και όχι στο γράμμα του νόμου, καθώς «η πρόκληση ζημιών από το «ξεπαρκάρισμα» δεν συνιστά επικίνδυνη οδήγηση. Ούτε μεγάλη ταχύτητα είχε αναπτύξει, ούτε έκανε επικίνδυνους ελιγμούς», τόνισε.
Ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καθώς κινδυνεύει να χάσει την άδειά του και τη δουλειά του.
Το Αυτόφωρο του επέβαλε ακόμη χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός του για 30 ημέρες.
Σύμφωνα με την Τροχαία Βόλου, ο 34χρονος αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ από τους αστυνομικούς, που έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος, με αποτέλεσμα να θεωρείται, σύμφωνα με τον νόμο, ότι υπήρχε ποσότητα αλκοόλ 1,10 μgr/l στο αίμα του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το