Τοπικά

Καταδικάστηκε για κλοπή 32χρονη Βολιώτισσα – Είχε διαρρήξει ψητοπωλείο και λογιστικό γραφείο

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης επέβαλε ερήμην χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε μια 32χρονη Βολιώτισσα, την οποία έκρινε ένοχη για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Η 32χρονη κατηγορούνταν ότι στις 23 Ιανουαρίου του 2016, στις 3 τα ξημερώματα είχε αποπειραθεί να διαρρήξει την κεντρική είσοδο ψητοπωλείου στο Βόλο, ενώ είχε διαρρήξει λογιστικό γραφείο, όπου είχε εισέλθει και είχε αφαιρέσει έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν φορτιστή και το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ.
Στο μεταξύ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε χθες αναστολή ποινής φυλάκισης 38 μηνών, που είχε επιβληθεί ερήμην στις 3 Ιουνίου του 2018 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, σε μια 36χρονη από την Κόρινθο, την οποία είχε κρίνει ένοχη για απόπειρα απάτης. Στην 36χρονη είχε επιβληθεί η ποινή χωρίς να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, χωρίς δυνατότητα εξαγοράς και χωρίς αναστολή και εφόσον συλλαμβανόταν, θα οδηγούνταν στη φυλακή.

Η έφεση που κατέθεσε η 36χρονη, είχε συζητηθεί στις 28 Ιουνίου 2019 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και είχε απορριφθεί ως ανυποστήρικτη. Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης φυγόποινης, δικηγόρος Βόλου Δημ. Βούλγαρης υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει ποτέ γνώση της κλήσης που της είχε θυροκολληθεί. Αμέσως και με την κοινοποίηση της απόφασης είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας, που έγινε χθες δεκτή από το Τριμελές, παρ’ ότι εκπρόθεσμη, αφού έπρεπε να την είχε καταθέσει εντός 15 ημερών από την δικαστική απόφαση του Ιουνίου. Η αίτηση ακύρωσης συζητήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και προσδιορίστηκε να συζητηθεί η έφεση επί της ποινής στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο εκ νέου στις 19 Φεβρουαρίου 2020. Η 36χρονη είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2018 και είχε κρατηθεί για τέσσερις ημέρες. Της είχε δοθεί αναστολή ποινής για κοινωνικούς λόγους, επειδή είναι πολύτεκνη, άνεργη αυτή και ο σύζυγός της, ενώ το ένα τους παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 36χρονη με συνεργό της τηλεφωνούσαν σε μοναχούς σε μοναστήρια της Ελλάδας, και τους εξαπατούσαν, λέγοντας ότι εκπροσωπούσαν αρχιμανδρίτες και ότι τους είχε εγκριθεί στη μονή επιδότηση από το ΕΣΠΑ… Ζητούσαν δε για την εκταμίευση του ποσού προκαταβολή 5.000 ευρώ… Ο ιθύνων νους της απάτης ήταν ένας φυλακισμένος, που είχε στη διάθεσή του τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού της 36χρονης και λάμβανε το ποσό των 500 ευρώ για κάθε απάτη…
Η 36χρονη συνελήφθη από την Αστυνομία, όταν αποπειράθηκε να εξαπατήσει με τον συνεργό της τηλεφωνικά την ιερή μονή του Αγ. Ρηγίνου Σκοπέλου, στις 20 Δεκεμβρίου του 2016. Οι υπεύθυνοι της μονής είχαν επικοινωνήσει με τη Μητρόπολη Χαλκίδας, στην οποία υπάγονται και τους είχαν ενημερώσει να προσέχουν, διότι χρήματα από ΕΣΠΑ δεν είχαν εγκριθεί… Η 36χρονη συνελήφθη την ώρα που περίμενε στα ΕΛΤΑ, για να εκταμιεύσει τα χρήματα, που θα της έστελναν από τη μονή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το