Τοπικά

Καταδικάστηκε για απείθεια 35χρονος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ένοχος για απείθεια και όχι τελικά για βία κατά υπαλλήλων κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 35χρονος που είχε συλληφθεί την Πέμπτη το μεσημέρι στην οδό Ογλ, στο κέντρο του Βόλου, μετά από καταδίωξη από τους αστυνομικούς. Στον 35χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, ωστόσο δεν αφέθηκε ελεύθερος και κρατείται ως φυγόποινος, ενώ σήμερα ο συνήγορός του θα υποβάλει αίτηση αναστολής της ποινής για έξι μήνες. Ο 35χρονος είχε καταδιωχθεί από τους αστυνομικούς που τον είχαν αντιληφθεί και θέλησαν να τον συλλάβουν στην πλατεία του Αγ, Νικολάου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράβαση του Νόμου περί αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Ο δράστης αντιλαμβανόμενος ότι πρόκειται να συλληφθεί, τράπηκε σε φυγή και άρχισε να τρέχει. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν πεζοί και τον ακινητοποίησαν λίγα μέτρα μακρύτερα και συγκεκριμένα επί της οδού Ογλ.

Οι αστυνομικοί μάρτυρες κατέθεσαν χθες στο Αυτόφωρο ότι δεν τους εξύβρισε, ούτε τους απείλησε και δεν είχε πρόθεση να τους χτυπήσει, με αποτέλεσμα η κατηγορία σε βάρος του να μετατραπεί από βιαιοπραγία σε βάρος υπαλλήλων, σε απείθεια.
Ο συνήγορός του ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι άνεργος, έχει γίνει δεκτός σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και η συμβία του είναι έγκυος στον 5ο μήνα. Πρωτόδικα ο 35χρονος είχε καταδικαστεί ερήμην και μετά την εκτέλεση της αναστολής θα πρέπει να πληρώσει την ποινή του ενός έτους που του έχει επιβληθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το