Τοπικά

Καταδικάστηκε από το Τριμελές 36χρονος που διέρρηξε σπίτι

Στη φυλακή θα οδηγηθεί, όταν συλληφθεί, 36χρονος Ρομ κάτοικος Αλιβερίου Νέας Ιωνίας, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 2 ετών και χρηματική ποινή 300 ημερήσιων μονάδων προς 1 ευρώ η κάθε μια, χωρίς να του δοθεί αναστολή.

Ο άνδρας κατηγορούνταν για κλοπή, την οποία διέπραξε με τη μέθοδο της διάρρηξης σε μονοκατοικία στον Βόλο. Η πράξη φέρεται να έγινε βραδινές ώρες της 28ης Ιουλίου του 2021 προς την 29η, όταν ο 36χρονος χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι άνοιξε την πίσω πόρτα αυλής σπιτιού στον Βόλο και κατόρθωσε να βρεθεί εντός της οικίας, από την οποία απουσίαζε ο ιδιοκτήτης της. Ψάχνοντας στα συρτάρια εντόπισε το ποσό των 100 ευρώ σε μετρητά, τα οποία και πήρε, ενώ φεύγοντας άρπαξε και δύο παλιά ρολόγια χειρός και μια χρυσή αλυσίδα, απροσδιόριστης αξίας. Η κλοπή καταγγέλθηκε την επόμενη ημέρα, όταν επέστρεψε ο ιδιοκτήτης στο σπίτι, ενώ σημειώνεται πως ο 36χρονος είναι σεσημασμένος έχοντας διαπράξει και άλλες κλοπές στο παρελθόν.

Άρπαξε τρία μουλάρια
Στο μεταξύ, «καμπάνα» τριών ετών με αναστολή έριξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ερήμην σε 41χρονο κάτοικο χωριού της επαρχίας Αγιάς Λάρισας για ζωοκλοπή.
Ο καταδικασθείς φέρεται στις 11 Μαρτίου 2020 να μετέβη σε αγροτική περιοχή, κοντά σε χωριό του βορείου Πηλίου, όπου 44χρονος κτηνοτρόφος διατηρούσε μαντρί. Εκεί εντόπισε τρία μουλάρια συνολικής αξίας 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, και τα πήρε μαζί του. Ο κτηνοτρόφος ανέβηκε στο μαντρί και είδε ότι έλειπαν τα ζώα και αφού κατήγγειλε την κλοπή στην αστυνομία, άρχισε να τα αναζητεί. Τελικά τα εντόπισε, αναγνωρίζοντάς τα από μια κουδούνα που έφερε το ένα, σε στάβλο σε άλλο χωριό της επαρχίας Αγιάς και τα πήρε πίσω.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το