Τοπικά

Καταδικάστηκε 63χρονος Βολιώτης για ψευδορκία

Συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή ερήμην επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 63χρονο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για ψευδορκία και ψευδή αναφορά στην Αρχή. Ο καταδικασθείς φέρεται να είχε αναφέρει στην Αστυνομία ψευδώς ότι είχε παραδώσει τις πινακίδες του δικύκλου ιδιοκτησίας του και ότι το είχε στην αποθήκη, ενώ το είχε δώσει σε έναν Αλβανό υπήκοο, τον οποίο οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν. Ο Αλβανός είχε καταδιωχθεί από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, καθώς δεν είχε σταματήσει για έλεγχο τροχαίων παραβάσεων και είχε εγκαταλείψει το δίκυκλο στον φράχτη του λιμανιού, στην οδό Ζάχου, στις 25 Νοεμβρίου 2017.
Επίσης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε χθες ερήμην ποινή φυλάκισης ενός έτους σε έναν 46χρονο ελεύθερο επαγγελματία, ιδιοκτήτη καφετέριας σε παραλιακή περιοχή του Παγασητικού, για μεταβολή αιγιαλού. Ο έλεγχος στην επιχείρηση του 46χρονου είχε γίνει από την Αστυνομία, στις 6 Σεπτεμβρίου 2017.
Για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 300.000 ευρώ περίπου καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο μια 38χρονη ελεύθερη επαγγελματίας. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Οι οφειλές της 38χρονης, που εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, αφορούσαν μη απόδοση ΦΠΑ και είχαν προκύψει το χρονικό διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι 31 Μαρτίου 2016.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το