Τοπικά

Καταδικάστηκε 43χρονος γιατί οδηγούσε μεθυσμένος

Δήλωσε ότι πήγε να μετακινήσει το ΙΧ επιβατικό του αυτοκίνητο, προκειμένου να μεταφέρει δύο καρότσια μπάζα, ωστόσο, προκάλεσε φθορές στο δεξιό μέρος του προφυλακτήρα σταθμευμένου ΙΧ.

Η ιδιοκτήτρια του οχήματος που το είχε αγοράσει με λήζινγκ, κάλεσε την Αστυνομία και την ασφαλιστική της εταιρεία και τελικά ο 43χρονος οδηγός, αλβανικής υπηκοότητας, βρέθηκε υπό την επήρεια οινοπνεύματος…

Συνελήφθη και χθες κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση με πρόκληση κοινού κινδύνου σε ξένα πράγματα. Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για την εν λόγω κατηγορία και τον έκρινε ένοχο μόνον για την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και του αφαίρεσε την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες του οχήματός του για 10 ημέρες. Ο 43χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Η σύλληψή του έγινε προχθές στις 8.45 το βράδυ στην περιοχή του Αλμυρού και όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος χθες στη δίκη, κατανάλωσε δυο-τρεις μπίρες μέχρι να έρθει η Αστυνομία στο σημείο του ατυχήματος. Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι ο 43χρονος, όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο με ηλεκτρονική συσκευή αλκοολόμετρου, βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,89 mg/lt κατά την πρώτη μέτρηση και 1,93 mg/lt κατά την δεύτερη μέτρηση και να έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το