Τοπικά

Καταδικάστηκε 34χρονος από τις Σποράδες γιατί έριξε φίδια στην αυλή και στο ΙΧ του θείου του…

Τα φίδια στο ζωικό βασίλειο κινούνται ύπουλα και έρποντας και τα δήγματά τους είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων θανατηφόρα, ανάλογα φυσικά με το είδος του φιδιού.
Οι οχιές για παράδειγμα, που ζουν στην ελληνική ύπαιθρο, με το τσίμπημά τους μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατο στον άνθρωπο που θα το δεχθεί. Επιθέσεις φιδιών έχουν καταγραφεί πολλές κατά καιρούς, αλλά να χρησιμοποιηθούν φίδια από έναν άνθρωπο, με σκοπό να εκφοβίσουν κάποιον άλλον, με τον οποίον αυτός έχει κληρονομικές διαφορές και πρωτόγνωρο είναι και φυσικά επικίνδυνο.
Μια τέτοια υπόθεση συζητήθηκε προχθές στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση…
Έτσι αναφερόταν στο κατηγορητήριο η εύρεση δύο φιδιών (οχιές) στην αυλή του μηνυτή και ακόμη ενός εντός του ΙΧ επιβατικού του αυτοκινήτου, τα οποία το δικαστήριο αποφάνθηκε πως τα έριξε ο κατηγορούμενος και καταδικασθείς.

 
Η υπόθεση χρονολογείται από τις 23 Μαΐου του 2011. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 34χρονος μελισσοκόμος και ανιψιός του μηνυτή, που φέρονται να έχουν κληρονομικές διαφορές σε ακίνητα, κατηγορούνταν πως έριξε δύο οχιές, τις οποίες μετέφερε σε πλαστική σακούλα σκουπιδιών, στην αυλή του γειτονικού του σπιτιού, όπου κατοικούν σε νησί των Σποράδων η θεία (αδερφή της μητέρας του) κτηνοτρόφος και ο σύζυγός της, συνταξιούχος. Τον 34χρονο, που ζει στην Αθήνα και στο νησί εναλλάξ, ο 62χρονος θείος φέρεται ότι τον είδε. Την επομένη επίσης 24 Μαίου του 2011, ο 62χρονος βρήκε εντός του ΙΧ επιβατικού του αυτοκινήτου ακόμη μία οχιά, καθώς είχε μισάνοιχτο το παράθυρο…
Η υπόθεση ωστόσο είχε και προϊστορία, καθώς η 57χρονη θεία του καταδικασθέντα τον είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, πως στις 22 Μαΐου του 2011 είχε πυροβολήσει έξω από το σπίτι τους, στοχεύοντας σε πινακίδα, για να τους εκφοβίσει…

 
Στο δικαστήριο διαβάστηκε και η μαρτυρία μιας γυναίκας. Οι οχιές ήταν γύρω στα 80 εκατοστά μήκος και λεπτές.
Η μητέρα του 34χρονου, που απουσίαζε από τη δίκη και απολογήθηκε μέσω συνηγόρου, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του γιου της στην υπόθεση και δήλωσε ότι αυτός φοβάται τα φίδια.
Εντύπωση προκάλεσε στο ακροατήριο τα όσα ανέφερε στην πρότασή του ο εισαγγελέας, που μίλησε για υπόθεση που θα προσφερόταν για ένα ευφάνταστο χρονογράφημα του Ψαθά… Ωστόσο ο μηνυτής δεν θα σκεπτόταν όλο αυτό το σενάριο.
Η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής επισήμανε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της ότι από την εποχή των ελληνιστικών χρόνων τα φίδια χρησιμοποιούνται γι’ αυτόν τον σκοπό, φέρνοντας ως παράδειγμα την Κλεοπάτρα…
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 34χρονο με την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, ενώ έπαυσε τη δίωξη εναντίον του για την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, βάσει του νέου νόμου Παρασκευόπουλου (Ν. 4411/2016).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το