Τοπικά

Καταδικάστηκε 30χρονος στον Βόλο που έκλεψε χαλκό από αποθήκη

Είχε καταδικαστεί τέσσερις φορές μέχρι χθες, έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης, ωστόσο φαίνεται πως δεν έβαλε μυαλό και έκλεψε πάλι, για να καθίσει στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και να την «γλιτώσει» με φυλάκιση 4 μηνών.
Ο λόγος για 30χρονο Έλληνα, ελαιοχρωματιστή στο επάγγελμα, πατέρα ενός παιδιού 40 ημερών, που χθες κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, διότι συνελήφθη την Κυριακή για κλοπή καλωδίων χαλκού, μήκους δέκα μέτρων από αποθήκη. Ο 30χρονος φέρεται να πήδησε την περίφραξη της αποθήκης την Κυριακή το πρωί και να αφαίρεσε το καλώδιο χαλκού από υπαίθριο χώρο. Το αφαιρεθέν καλώδιο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Χθες στο Αυτόφωρο δήλωσε τοξικομανής και πως θέλει να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ενώ ζήτησε συγνώμη για την κλοπή.
Στην πρότασή του ο Εισαγγελέας τόνισε μεταξύ άλλων ότι κάθε φορά που συλλαμβάνεται ο 30χρονος, λέει τα ίδια, δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά. Μάλιστα πρόσθεσε πως εκτός του εαυτού του έχει καταστρέψει την ζωή και του μικρότερού του αδερφού.
Ο Εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 37 μηνών, μετατρέψιμη προς 20 ευρώ ημερησίως, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε ποινή 4 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Καταδίκη για ψευδή καταμήνυση σωματική βλάβη και απειλή
Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε εξάλλου χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 57χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο για ψευδή καταμήνυση στην Αρχή, σωματική βλάβη και απειλή. Το επεισόδιο φέρεται να είχε συμβεί στις 9 Ιουνίου του 2017 στην περιοχή του Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το