Τοπικά

Καταδικάστηκαν με τέσσερα χρόνια φυλάκισης τα μέλη σπείρας που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

dikastiria

Καταδικάστηκαν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Θεσσαλία προσποιούμενοι τους εφοριακούς, λογιστές ή τραπεζικούς. Ειδικότερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ο 27χρονος αθίγγανος και οι δύο Ρουμάνες, ηλικίας 32 και 36 ετών. Εξακολουθούν να αναζητούνται από την αστυνομία ο 47χρονος πατέρας του 27χρονου και ένας 31χρονος που αποτελούσαν μέλη της οργάνωσης.

Τελικά και οι τρεις άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Όπως είχε προκύψει από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετέβαιναν με δύο οχήματα σε διάφορες πόλεις της χώρας και εντόπιζαν ηλικιωμένους, κυρίως πεζούς.
Ένας από τους δράστες, προφασιζόμενος λογιστή, εφοριακό ή τραπεζικό υπάλληλο, μετέφερε με το ένα αυτοκίνητο τους ηλικιωμένους στην οικία τους, όπου τους έπειθε και του παρέδιδαν χρηματική ποσά ή τιμαλφή για δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων στενών συγγενικών τους προσώπων.
Όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Μαρτίου έως 17 Μαΐου 2016 σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, τα μέλη της οργάνωσης εξαπάτησαν δώδεκα ηλικιωμένα άτομα και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ένα ακόμη, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.445 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.
Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, το προαναφερόμενο όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το