Τοπικά

Kαταδικάστηκαν για μεταβολή του αιγιαλού σε παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Βόλου

Συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών επέβαλε ερήμην σε καθέναν από δύο κατηγορούμενους το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στη συνεδρίαση της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, καθώς τους έκρινε ένοχους για τα αδικήματα της μεταβολής αιγιαλού και της παράβασης του νόμου περί αυθαιρέτων κατασκευών (Ν. 1337/83).
Οι δύο κατηγορούμενοι, μία γυναίκα 75 χρόνων και ένας άνδρας 41 χρόνων, κάτοικοι Αθήνας, είχαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο επιφέρει χωρίς νόμιμη άδεια μεταβολή του αιγιαλού, σε παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Βόλου, κατασκευάζοντας αυθαίρετο μαντρότοιχο εντός της ζώνης της παραλίας, ύψους 1,5 μέτρου και μήκους 15 μέτρων, καθώς και ισοϋψούς καγκελόπορτας. Οι εργασίες για το αυθαίρετο κτίσμα χωρίς άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης, φέρονταν να είχαν γίνει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου του 2017.
Εξάλλου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στη χθεσινή του συνεδρίαση επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για 6 μήνες σε έναν 54χρονο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο σε δεύτερο βαθμό για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Ο κατηγορούμενος, που εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών.

Στο αρχείο υπόθεση μισοβυθισμένου σκάφους
Στο αρχείο τέθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου η υπόθεση με το μισοβυθισμένο σκάφος (θαλαμηγός) στη θαλάσσια περιοχή του Πλατανιά, στις 15 Ιουλίου 2019. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Εισαγγελία, από την διερεύνηση της υπόθεσης αποδείχθηκε ότι δεν σημειώθηκε ρύπανση της θάλασσας και υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και δεν προέκυψε πρόκληση ναυαγίου, ούτε εκ προθέσεως, ούτε εξ αμελείας, ενώ δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και ξένων πραγμάτων. Μάλιστα το σκάφος ανελκύστηκε από τον ιδιοκτήτη. Η δικογραφία απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, προκειμένου να εγκρίνει την αρχειοθέτησή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το