Τοπικά

Καταδικάστηκαν δύο στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ για την ΕΡΓΗΛ

Με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης μάρτυρα κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου δύο υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, με μηνύτρια την τεχνική εταιρία ΕΡΓΗΛ. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ και τους επέβαλε ποινές φυλάκισης 8 μηνών στον καθένα, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.
Τα δύο υπηρεσιακά στελέχη κατηγορούνταν, πως στις 22 Αυγούστου του 2014 είχαν καταθέσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης στον πταισματοδίκη Βόλου, για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ με την ΔΕΥΑΜΒ, ότι «η τεχνική εταιρία προσπάθησε να εξαπατήσει την ΔΕΥΑΜΒ».
Η τεχνική εταιρία στράφηκε εναντίον τους, με τον ιδιοκτήτη της και έναν εργοδηγό της να καταθέτουν χθες στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίας. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε τελικά την ενοχή των δύο κατηγορούμενων, οι οποίοι δήλωσαν πως την θεωρούν εσφαλμένη, τόσο από άποψη νομική, όσο και ουσιαστική και άσκησαν έφεση εναντίον της.
Στη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, που ζήτησε να καταθέσει για την υπόθεση, ωστόσο επειδή δεν είχε οριστεί ως μάρτυρας, δεν κατέθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το