Τοπικά

Καταδικάστηκαν δύο Γερμανοί για παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης στη Σκιάθο

Κατηγορούνταν πως εκχέρσωσαν παράνομα δασική έκταση στην Σκιάθο τον Ιούλιο του 2014 και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους καταδίκασε με ποινές φυλάκισης ενός έτους τον καθένα.
Πρόκειται για δύο Γερμανούς υπηκόους, έναν άνδρα 58 χρόνων και μία γυναίκα 49 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνταν πως είχαν τσιμεντοστρώσει έκταση 67 τετραγωνικών μέτρων παράνομα σε δασική περιοχή του νησιού του Παπαδιαμάντη. Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ στον καθένα. Ο 58χρονος εκπροσωπήθηκε στη Δίκη δια πληρεξουσίου δικηγόρου, ενώ η 49χρονη δικάστηκε ερήμην. Ο δικηγόρος του 58χρονου φέρεται να υποστήριξε πως η παράνομη εκχέρσωση προϋπήρχε, δεν την είχε δηλαδή κάνει ο κατηγορούμενος.

Εξάλλου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, ερήμην, σε έναν 38χρονο Βολιώτη, ελεύθερο επαγγελματία, τον οποίο έκρινε ένοχο για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Οι οφειλές ανέρχονταν σε 100.000 ευρώ περίπου και αφορούσαν το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι τον Μάϊο του 2018.
Επίσης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 2.900 ευρώ, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σε μια 43χρονη Βολιώτισσα, ιδιοκτήτρια καταστήματος, καθώς την έκρινε ένοχη για μη καταβολή τελών πνευματικών δικαιωμάτων τον Ιούλιο του 2017.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το