Κατά του «Κλεισθένης 1» με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά από χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στη Λάρισα εξέδωσε ψήφισμα κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1».
Ζητείται η άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου ν/σ και έναρξη νέου διαλόγου, ενώ χτυπάει καμπανάκι για την πορεία της Αυτοδιοίκησης. Κατά πλειοψηφία υιοθετήθηκε, ουσιαστικά, η εισήγηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που ανέφερε: «Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το Σχέδιο Νόμου και αξιώνουμε ουσιαστικό διάλογο για νέα νομοθετική πρωτοβουλία με βάση την πρόταση Σ/Ν της ΕΝΠΕ για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και τις αποφάσεις των συνεδρίων των Αυτοδιοικητικών Θεσμών».

Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός τόνισε στην τοποθέτησή του: «Να αποσύρει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση και αρχίζουμε διάλογο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με βάση τις αποφάσεις των συνεδρίων της Αυτοδιοίκησης και την πρόταση Σχεδίου Νόμου που εκπόνησε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας».
Νωρίτερα πάντως είχαν κατατεθεί κι άλλες προτάσεις για έκδοση ψηφίσματος, αλλά δεν πέρασαν στην ψηφοφορία, καθώς δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων των παρισταμένων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.