Τοπικά

Κατά των κιγκλιδωμάτων στο διδακτήριο του πρώην Πολυκλαδικού το ΚΚΕ

πολυκλαδικό αυλή

Με αφορμή την πρόταση μερίδας γονέων και καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας να τοποθετηθούν κάγκελα ανάμεσα στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που συστεγάζονται στον ίδιο χώρο, η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ καλούν τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς όλου του σχολικού συγκροτήματος να καταδικάσουν τις λογικές διαχωρισμού των μαθητών σε κατηγορίες.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι λογικές αυτές καλλιεργούνται από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε για το «νέο Λύκειο» και την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, που στερεί το δικαίωμα για μόρφωση στα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, που διαμορφώνεται έτσι ώστε οι μαθητές να μαθαίνουν μόνο όσα χρειάζονται οι μεγαλοεπιχειρήσεις για να κερδίζουν και που διαχωρίζει τους μαθητές σε «καλούς» και «κακούς».
Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ ενός εκπαιδευτικού συστήματος:
«Με ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο που δεν θα αναπτύσσει μόνο μια ικανότητα των νέων για απασχόληση, αλλά όλες τις ικανότητές τους, θα μορφώνει πολύπλευρα την προσωπικότητά τους και θα διαπλάθει ανθρώπους ικανούς ν’ αντιμετωπίσουν δημιουργικά την εργασία τους και τη ζωή τους, σε όποιο ή όποια επαγγέλματα μελλοντικά θα υπηρετήσουν.
Αυτό το σχολείο δεν διώχνει από το πρόγραμμά του την τεχνική, σαν “κατώτερη” ενασχόληση των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων, ούτε θεωρεί την τεχνολογία, την επιστήμη των μέσων παραγωγής, προνόμιο κάποιων υψηλά καταρτισμένων ειδικών, που οι πολλοί δεν μπορούν να κατανοήσουν.
Το σχολείο αυτό είναι ενιαίο. Δεν χωρίζει τους μαθητές όπως σήμερα. Δίνει όσο το δυνατόν σε όλους τους νέους την απαραίτητη γνώση για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους με βάση την επαγγελματική επιλογή που θα κάνουν.
Είναι σχολείο που θα διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το