Τοπικά

Κατά πλειοψηφία η τροποποίηση της μελέτης για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων – Παραδέχθηκε η δημοτική αρχή ότι ρίχνει τον πήχη

Φιλελλήνων

Την τροποποίηση της μελέτης για την ανάθεση του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία, σ’υμφωνα με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός απέβη άγονος.
Η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου επέκρινε τη δημοτική αρχή ότι αλλάζει την αρχική εισήγηση, χωρίς να διαθέτει μελέτη βιωσιμότητας του έργου, γεγονός που θίγει τα συμφέροντα του δήμου, ενώ ο Φώτης Λαμπρινίδης από την ίδια παράταξη υπογράμμισε ότι το έργο πρέπει να γίνει πάση θυσία και συμφώνησε με την άποψη ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί ακόμα και με πόρους του δήμου. Πρότεινε δε την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως το Jessica, για το σκοπό αυτό.
Ο Απ. Νάνος της ΛΑΣ ανέφερε ότι, έτσι όπως εφαρμόζεται η πολιτική της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα, είναι προς όφελος του ιδιώτη, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας ανέφερε ότι με την τροποποίηση της μελέτης η ανάδοχος εταιρεία θα κάνει απόσβεση της επένδυσης σε 6,85 χρόνια, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για το έργο εκ μέρους των 6 ανεξάρτητων συμβούλων, την οποία όμως αρνήθηκε να παραλάβει ο πρόεδρος του σώματος Γ. Μουλάς.

Ο Μιχάλης Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου» τόνισε ότι το τίμημα πρέπει να καλύπτεται από την εκκαθάριση, ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δήμου και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει σχετική ρήτρα.
Ο Θ. Σταυρίδης συμφώνησε με την πρόταση Μιτζικού, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς ο διαγωνισμός απέβη άγονος. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η δημοτική αρχή έριξε τον πήχη για να δοθεί το έργο. «Μακάρι να βρεθεί επενδυτής, αλλά εκτιμώ ότι το πάρκινγκ θα γίνει με πόρους του δήμου», είπε.
Ο Θάνος Θεοδώρου δεσμεύτηκε ότι το πάρκινγκ θα λειτουργήσει το 2019 και επιτέθηκε στη Ν. Οικονόμου λέγοντας ότι δεν έπρεπε καθόλου να μιλάει. Τέλος δήλωσε ότι, ακόμη κι αν υπάρξουν επενδυτές, η δημοτική αρχή διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο για το πάρκινγκ.
Η απόφαση για την τροποποίηση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Λευκό ψήφισε ο Μ. Πατσιαντάς, ναι με επιφύλαξη ο Μιχ. Μιτζικός, όχι η παράταξη της Ν. Οικονόμου και οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το