ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβλέψιμοι… στον Δήμο Βόλου 

Παραπολιτικά

Πρώτη φορά από το 1974…

Παραπολιτικά

Τρέχουν να μεταγράψουν ακίνητα 

Οι εικόνες της ημέρας

«Κόσκινο» δρόμοι του Βόλου

Οι εικόνες της ημέρας

Άνετη και δωρεάν φιλοξενία…

Οι εικόνες της ημέρας

Τοπικά

Κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Βόλου για το 2018 – Κριτική της αντιπολίτευσης για έργα βιτρίνας ή καταστροφής

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018, με τις αντιπολιτεύσεις να καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για απουσία συνολικού σχεδιασμού, αποσπασματικές παρεμβάσεις, έργα βιτρίνας ή καταστροφής, όπως η διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη.

Ο Θ. Θεοδώρου υποστήριξε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 περιλαμβάνει αναπτυξιακά έργα, έργα για αθλητικούς χώρους, το Μουσείο της Αργούς, Ανακατασκευή του Βασδέκειου, το πάρκο της Χιλιαδούς, την αναβάθμιση σχολικών μονάδων με έργα 1 εκ. ευρώ, έργα οδοποιίας με 2 εκ. ευρώ, έργα που βελτιώνουν την προσβασιμότητα όπως η διαδρομή ΑμεΑ.

Το τεχνικό πρόγραμμα έχει προϋπολογισμός 14 εκ. ευρώ, με αυξημένη χρηματοδότηση κατά 2 εκ. ευρώ από τα τακτικά έσοδα του Δήμου, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Θεοδώρου. «Δεν το αντέχετε να βλέπετε ότι η πόλη αλλάζει», ανέφερε.

Σοβαρές αντιρρήσεις, σε θέματα μείζονος σημασίας, εξέφρασε η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου, αναφερόμενη ειδικότερα στην δημιουργία μονάδας διαχείρισης αποβλήτων, στο έργο του Εκθεσιακού που μετατρέπεται σε συνεδριακό κέντρο, στις δαπάνες ύψους 100.000 ευρώ για τον εορταστικό στολισμό, στις αποσπασματικές παρεμβάσεις στα σχολεία.
«Δεν δικαιολογείται κομπορρημοσύνη. Τα έργα συντηρήσεων γίνονται κάθε χρόνο και είναι συμβατικά. Λείπει η μεγάλη εικόνα και ο συνολικός σχεδιασμός», τόνισε η κ. Οικονόμου.

«Κάνετε έργα βιτρίνας και έργα καταστροφής», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Απ. Νάνος και αναφέρθηκε στη διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη. «Καταστρέφετε την πόλη και είναι εις βάρος του λαού. Το μόνο που εξυπηρετείτε είναι τα συμφέροντα άλλων. Έχετε εγκαταλείψει την περιφέρεια από άποψη καθαριότητας και συντήρησης. Το ΕΑΚ θα πέσει. Αν ήσασταν τώρα με τον Ολυμπιακό, θα το είχατε αφήσει έτσι; Τα πεζοδρόμια της πόλης είναι σε άθλια κατάσταση», επισήμανε απευθυνόμενος στην δημοτική αρχή ο Απ. Νάνος.

Το έλλειμμα διαβούλευσης υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κ. Γαργάλας, σημειώνοντας ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 είναι προϊόν διαβούλευσης με με έναν μόνο φορέα. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «είναι ανεπίτρεπτο να παραχωρούνται με σύμβαση έργα ανταποδοτικά, όπως ο ηλεκτροφωτισμός. Αναφερόμενος, ειδικά στη Νέα Ιωνία, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι προχωρά σε παρεμβάσεις που δεν έχει ανάγκη η πόλη της Νέας Ιωνίας και πρότεινε ότι θα έπρεπε να γίνει παρέμβαση στην περιοχή της Βαμβακουργίας. «Δεν αμφισβητούμε κανενός την καλή πρόθεση αλλά υπάρχει μεγάλη απόσταση από αυτό μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση».

Ο Θ. Θεοδώρου υποστήριξε ότι θα δοθούν τρία εκ. ευρώ για έργα στις περιφερειακές ενότητες. «Δεν υπάρχει για εμάς διαχωρισμός Νέα Ιωνία – Βόλος.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην της παράταξης Μιτζικού που εξέφρασε επιμέρους αντιθέσεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το