Τοπικά

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αφαίρεση νησίδας στην Παπαδιαμάντη – «Όχι» από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την απομάκρυνση τμήματος νησίδας στην οδό Παπαδιαμάντη-Φιλαδελφείας-Βυζαντίου, με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις διαφωνίες τους για την παρέμβαση επισημαίνοντας ότι συνδέεται άμεσα με τον σχεδιασμό για τη διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη.

Ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς υπενθύμισε ότι η παράταξή του τάχθηκε αρνητικά τόσο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όσο και στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, ενώ ο Ν. Στόϊκος από την «Επιλογή Ευθύνης» υπογράμμισε για μια ακόμη φορά τα προβλήματα ασφάλειας που θα προκαλέσει η αφαίρεση της νησίδα στην περιοχή. Όπως, μεταξύ άλλων, τόνισε στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και η παρέμβαση θα διογκώσει το πρόβλημα, αντί να το λύσει. «Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει η νησίδα», τόνισε και επισήμανε το γεγονός ότι τόσο η τροχαία όσο ο ΟΣΕ δεν έχουν διατυπώσει την άποψή τους για το θέμα.

“Οι παρατηρήσεις για το κυκλοφοριακό του κ. Στόικου είναι πολύ σοβαρές. Με αφορμή αυτές τις παρατηρήσεις, και τη σύνδεση της νησίδας με την Καραμπατζάκη, βάσει της μελέτης του 1999, θα ψηφίσουμε αρνητικά”, επισήμανε η επικεφαλής της παράταξης Νατάσα Οικονόμου.

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση συνδέεται άμεσα με το έργο διάνοιξης της οδού Καραμπατζάκη και έκανε λόγο για έναν πρόχειρο σχεδιασμό με πολλά προβλήματα.

Την άποψη ότι η αφαίρεση της νησίδας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη-Φιλεδελφείας-Βυζαντίου συνδέεται με το έργο διάνοιξης της Καραμπατζάκη, εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Κ. Γαργάλας, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα μετά τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που μπλοκάρει προσωρινά το έργο.

«Η νησίδα είναι συνυφασμένη με την Καραμπατζάκη και δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση μετά την απόφαση του ΣτΕ. Ακόμα και η γενική μελέτη μεταφορών που επικαλείστε, περιλαμβάνει απόσπασμα που δείχνει ότι η πορεία από την Καραμπατζάκη προς την Αλαμάνας είναι κάτι που πρέπει να απορριφθεί», τόνισε ο κ. Γαργάλας.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ιάσονας Αποστολάκης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι, παρά την απόφαση του ΣτΕ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, επιμένει σε ένα έργο χωρίς να διαθέτει μελέτη.

«Το μέτρο αυτό θα μειώσει τα ατυχήματα» εκτίμησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου υποστήριξε ότι σύμφωνα με αυτή απορρίπτεται η προσφυγή των κατοίκων και δεν επιτρέπεται στον Δήμο Βόλου να κάνει την όποια εργασία μέχρι να πάρει την έγκριση από την Αποκεντρωμένη. Μάλιστα, άφησε αιχμές εναντίον της αντιπολίτευσης για την κατοχή του έγγραφου, από την στιγμή που απευθύνεται, όπως είπε, στην Αποκεντρωμένη και τον δήμαρχο Βόλου.

Στο σημείο αυτό επικράτησε ένταση μετά από παρέμβαση στη συζήτηση του Αχ. Μπέου ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε «καραγκιόζη» τον κ. Γαργάλα, σύμφωνα με ισχυρισμό του τελευταίου.
«Τι με είπες; Καλό θα ήταν αυτό να μην επαναληφθεί», διεμήνυσε ο Κ. Γαργάλας.

Συνεχίζοντας ο κ. Θεοδώρου τη συζήτηση για το έγγραφο του ΣτΕ, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για απόφαση, αλλά για αλληλογραφία με την οποία ζητούνται συμπληρωματικά στοιχεία.
«Έχω βγάλει περισσότερες σχολές από τον Θ. Θεοδώρου. Δεν ξέρω να διαβάζω δηλαδή» διερωτήθηκε ο Κ. Γαργάλας, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά ο οποίος ζήτησε να ανακαλέσει τη φράση του για τον κ. Θεοδώρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το