Τοπικά

Κατά πλειοψηφία το ψήφισμα για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το ψήφισμα που πρότεινε η δημοτική αρχή για το θέμα της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κ. Γαργάλας σημείωσε ότι στρατόπεδα σε Καρδίτσα, Χανιά, Σύρο, Πρέβεζα, Καμίνια, Καβάλα και Φιλιππιάδα, παραδόθηκαν στους δήμους. «Όλα αυτά τα στρατόπεδα έφυγαν για λόγους που η κεντρική εξουσία εκτίμησε και οι εκτάσεις παραδόθηκαν στους δήμους για χρήσεις επενδυτικές και αναπτυξιακές, είπε και επέκρινε τη δημοτική αρχή Βόλου για το γεγονός ότι, παρότι ψήφισε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αντέδρασε στην απομάκρυνση.
«Θέλει μεγάλο πολιτικό θράσος και άκρατο λαϊκισμό από μία δημοτική αρχή για να ψηφίσει ένα ΓΠΣ που λέει ότι το στρατόπεδο φεύγει από εκεί γιατί αλλάζει η χρήση του χώρου», είπε.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Θ. Τσαλούχας επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για τα μνημόνια, ενώ έστρεψε τα βέλη του και προς τη δημοτική αρχή Βόλου καταγγέλλοντας ότι ήταν η πρώτη που εφάρμοσε τις επιταγές της κυβέρνησης. «Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ που βάζουν στο ζύγι μια χούφτα δολάρια δίνοντας ελπίδες», είπε.
Οι κ.κ. Γαργάλας καταψήφισαν την έκδοση του ψηφίσματος.

Το ψήφισμα

To Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, που οδήγησαν στην απόφαση για προσωρινή αναστολή μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία, στον Αυλώνα:

Χαιρετίζει, κατ΄αρχήν, την απόφαση αυτή εκφράζοντας την ελπίδα ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη μετά από σοβαρή και ενδελεχή εξέταση όλων των δεδομένων και των επαπειλούμενων ιδιαίτερα δυσμενών παρενεργειών στη χειμαζόμενη, για σειρά ετών, οικονομία της περιοχής μας και όχι για ένα τακτικό, μικροπολιτικό ελιγμό, με μόνο στόχο την απόκτηση πολιτικού χρόνου, εν όψει των εκλογών του Μαΐου.

Υπογραμμίζει ότι και από μόνη της η απόφαση της αναστολής «μέχρι νεωτέρας», καταδεικνύει το γεγονός ότι η μεταφορά ούτε ως κατεπείγουσα, ούτε ως αδήριτη, μπορεί να χαρακτηριστεί και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος, ώστε να διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση και προοπτική για την ισοδύναμη αναπλήρωση του εισοδήματος που θα χαθεί, αν τελικά η κυβέρνηση εμμείνει στην απόφαση της μεταφοράς.

Καλεί την τοπική κοινωνία, φορείς και απλούς πολίτες να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση, επιδεικνύοντας το ίδιο πνεύμα ενότητας και συνοχής, που επέδειξαν μέχρι σήμερα, απομονώνοντας εκείνους τους λίγους που λειτουργώντας με κριτήρια άλλα, από την εξυπηρέτηση των καλών εννοουμένων συμφερόντων της πόλης, εξυπηρετούν εκούσια ή ακούσια τέτοια καταστρεπτικά σχέδια για την πόλη μας.

Διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι εμμένει στην παραμονή της Ταξιαρχίας, αλλά αν καταδειχθεί,, με πειστικά επιχειρήματα, ότι τούτη είναι αναγκαία, συζητεί ως μόνη εναλλακτική λύση την ισοδύναμη, πλήρως αναπλήρωση της και κανένα άλλο σενάριο, από αυτά που εξετάστηκαν και συζητήθηκαν στο παρασκήνιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το