Τοπικά

Κατά πλειοψηφία ο διαγωνισμός 188.000 ευρώ για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό – Αντιδράσεις στην Οικονομική Επιτροπή

Αντιδράσεις στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου για το εκτός ημερησίας θέμα που αφορούσε την προμήθεια και την τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 188.852 ευρώ με ΦΠΑ 24%. Στη συνεδρίαση ήρθε προς συζήτηση η αποσφράγιση της προσφοράς από μία μόνο συμμετέχουσα εταιρεία στον δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό.
Ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μιχάλης Μιτζικός ρώτησε την Επιτροπή ποιος είναι ο λόγος που μόνο μία εταιρεία υπέβαλε προσφορά ενώ ζήτησε να μάθει περισσότερα για την εταιρεία αυτή. Υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου του απάντησε πως πρόκειται για την ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει τον στολισμό και πέρυσι ενώ ο αντιδήμαρχος οικονομικών Α. Ζέρβας δήλωσε πως δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο κ. Μιτζικός αντέδρασε και για το ποσό του διαγωνισμού τονίζοντας πως 188.000 ευρώ για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό είναι πάρα πολλά και πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή έπρεπε να μειώσει το ποσό καθώς υπάρχουν αντιδράσεις.  Χαρακτήρισε μάλιστα προκλητική και υπερβολική τη δαπάνη αυτή.
Ο Α.Ζέρβας απάντησε πως δεν συμφωνεί με την άποψη του κ. Μιτζικού ενώ δήλωσε ότι ο οι πολίτες απολαμβάνουν τον διάκοσμο και υπάρχουν αιτήσεις για περισσότερο στολισμό. Ο κ. Μιτζικός καταψήφισε το θέμα.

Στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε επίσης η προμήθεια τροφίμων για τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και η προμήθεια γάλακτος για τους 8μηνίτες που ασχολούνται στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Ο προϋπολογισμός των προμηθειών ανέρχεται σε 82.455 ευρώ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το