Τοπικά

Kατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τα δίδακτρα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ για τον καθορισμό των διδάκτρων το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022. Θετικά ψήφισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Βόλος Έξυπνη Πόλη», «Μαζί για τον Βόλο» και «Βόλος Ανατροπή Δημιουργία». Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» ψήφισε θετικά υπογραμμίζοντας τις επισημάνσεις της δημοτικής συμβούλου και μέλους του ΔΟΕΠΑΠ Ελένης Παπαθανασίου. Η ίδια πρότεινε η έκπτωση για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες να φτάνει κλιμακωτά έως 50% και το κόστος της εγγραφής για τα παιδιά να μειωθεί από 40 σε 20 ευρώ. Αρνητικά ψήφισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου Απόστολος Ριζόπουλος. «Έχουμε επαναλάβει ότι πρέπει να υπάρχει ένα δίκτυο παιδικών σταθμών που να είναι δωρεάν. Είναι στα πρώτα αιτήματα διεκδίκησης μας. Υπάρχει όμως πρόβλημα από τη μη ύπαρξη παιδικών σταθμών» ανέφερε. Πρόσθεσε ακόμη ότι πέρυσι στον Βόλο έκαναν αίτηση με voucher 6.000 οικογένειες και οι 2.500 ήταν μη δικαιούχες. «Δυστυχώς είναι ευθύνη και της δημοτικής αρχής καθώς ο αριθμός των παιδικών σταθμών είναι ο ίδιος. 2.500 παιδιά που στον Βόλο έχουν ανάγκη βρεφονηπιακή φροντίδα και 600 οικογένειες δεν ξέρουν που να πάνε τα παιδιά τους» ανέφερε.

Απαντώντας του ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας δήλωσε ότι η σημερινή δημοτική αρχή άνοιξε ξανά τον 1ο παιδικό σταθμό Ν. Ιωνίας που όταν ανέλαβε ήταν κλειστός.
«Όλα αυτά τα χρόνια προσθέσαμε 15 νέα τμήματα στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς. Είμασταν οι πρώτοι που μπήκαμε στη διαδικασία εναρμόνισης των παιδικών σταθμών σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα. Τα voucher είναι υπόθεση κρατική. Το 80% των οικογενειών που βρίσκονται στους παιδικούς σταθμούς δεν πληρώνουν. Επίσης αυξήσαμε κατά 3.000 ευρώ το όριο των εισοδημάτων για τα μηδενικά δίδακτρα» είπε.
Απαντώντας στην κ. Παπαθανασίου ανέφερε ότι τα 40 ευρώ αφορούν την εγγραφή του παιδιού για όλα τα έτη. «Δεν είναι μόνο η δομή. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε προσλήψεις για νέες δομές. Τα ΕΣΠΑ και τα voucher αφορούν το κράτος» πρόσθεσε.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2021. Θετικά μόνο για τις δαπάνες για τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ψήφισαν ο Ιάσονας Αποστολάκης και ο Απ. Ριζόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το