Ελλάδα

ΚΑΤ: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το θάλαμο που κάηκε 53χρονος ασθενής

Την έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας στο ΚΑΤ καθώς και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας (ΠΟΕΔΗΝ). Ακόμη η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι πιστοποιητικό πυρασφάλειας διαθέτουν μόνο 10 νοσοκομεία «και όχι για όλα τα κτήρια».

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της επισκέφθηκαν σήμερα το Νοσοκομείο «ΚΑΤ», όπου το πρωί του Σαββάτου, στο τμήμα Λοιμώξεων, στον τέταρτο όροφο του Νοσοκομείου, προκλήθηκε πυρκαγιά σε θάλαμο με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ένας 53χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «περίεργα είναι τα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία διερευνώνται από την πυροσβεστική και την αστυνομία, καθ’ ότι λίγα λεπτά πριν στο θάλαμό του βρισκόταν η βοηθός θαλάμου και τον τάιζε χωρίς να υποπέσει στην αντίληψή της κάτι. Αρκετά εύφλεκτα αντικείμενα που βρισκόταν στο δωμάτιό του ήταν άθικτα».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι υπήρχαν παραλείψεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, που πρέπει άμεσα να διορθωθούν. Όπως αναφέρει, το ΚΑΤ «δεν διαθέτει ψυχίατρο εδώ και ενάμισι χρόνο, δεν έχει οργανική θέση ψυχιάτρου. Θα μπορούσε όμως να προσλάβει έναν επικουρικό ψυχίατρο, καθ’ ότι νοσηλεύει πολλά περιστατικά που έχουν ψυχική νόσο. Το περιστατικό, αφού δεν διέθετε ψυχίατρο, θα μπορούσε να μεταφερθεί και να παρακολουθείται η μετεγχειρητική πορεία του σε νοσοκομείο που διαθέτει ψυχιατρική κάλυψη (πχ Σισμανόγλειο) ή θα μπορούσε να φυλάσσεται από προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου. Πώς όμως να συμβεί αυτό όταν είναι τρεις ή τέσσερις στη βάρδια για όλο το νοσοκομείο;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως τονίζει, το ΚΑΤ δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, καθ’ ότι δεν διαθέτει συστήματα πυρανίχνευσης και ενεργητικής πυρασφάλειας (σωληνώσεις στην οροφή που θα ρίχνουν αυτόματα νερό). Και όχι μόνο δεν υπήρχε πυρανίχνευση και πυρασφάλεια στο νοσοκομείο, αλλά στους πυροσβεστήρες έχει να γίνει αναγόμωση και συντήρηση από το 2016, ενώ θα έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο.

Οι λιγοστοί νοσηλευτές και γιατροί οι οποίοι κατέσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά δεν μπορούν να εργάζονται με τέτοιες επισφαλείς συνθήκες» καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το