Ελλάδα

Κασιδιάρης: Θα καταστραφώ οικονομικά – Εξοντωτική η ποινή

Ο Ηλίας Κασιδιαρης, υποστήριξε μόνος του την αίτηση για τη χορήγηση αναστολής, διαδικασία που έχει ξεκινήσει από το πρωί στο Εφετείο Αθηνών. «Την αθωότητα μου δεν την στηρίζω μόνο στην δική μου πεποίθηση. Αλλά φάνηκε και από το βούλευμα. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις. Δεν είμαι ύποπτος φυγής. Ζητώ να μείνω ελεύθερος μέχρι τον δεύτερο βαθμό. Να μη χάσω το δικαίωμα να κριθώ σε δεύτερο βαθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Θα προκληθεί σε μένα ανεπανόρθωτη βλάβη. Θα καταστραφώ οικονομικά. Είναι εξοντωτική η ποινή των 13 ετών που μου επιβλήθη. Παραβιάστηκε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρωπου».

Μάλιστα ήταν και επικριτικός για την έδρα: «Το δικαστήριο σας έκρινε με 20.000 ανθρώπους έξω από στο δικαστήριο. Με παρεμβάσεις από τα ΜΜΕ από όλους τους πολιτικούς παράγοντες. Η αθωότητα μου δεν βασίζεται μόνο στη δική μου πεποίθηση. Αλλά και στην αγόρευση της εισαγγελέως και στην μειοψηφία του δικαστή στο βούλευμα. Θέλω να κριθώ σε δεύτερο βαθμό».

Τι υποστήριξαν οι συνήγοροί του Ηλία Κασιδιάρη
«Χλευαστηκε μέχρι και ο ανήμπορος πατέρας του Μπαρμπαρουση. Σε αυτό το κλίμα δικαζουμε. Μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση σας και να πάμε στο Εφετείο θα έχουν εκτίσει την ποινή τους. Και αν αθωώθουν στο Εφετείο, θα έχουν εκτίσει μια ποινη αδίκως» υποστήριξαν οι συνήγοροι του καταδικασθέντα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Και συνέχισαν: «Ο νομοθέτης λέει ότι είναι υποχρεωτική η χορήγηση αναστολής και δεν δίνεται μόνο αν οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν. Στην περίπτωση του Κασιδιάρη οι περιοριστικοί όροι αποδείχθηκε ότι ήταν αρκετοί και σήμερα βρίσκεται εδώ ενωπιον σας. Έχει γνωστή και μόνιμη διαμονή, ούτε έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να ετοιμάσει τη φυγή του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το