Ελλάδα

Κάρπαθος: Θρίλερ με τους αγνοούμενους δύτες – Αναζητούνται σε βάθος 45 μέτρων

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ δυτικά της Καρπάθου με τους δύο αλλοδαπούς δύτες που αγνοούνται από το μεσημέρι του Σαββάτου (24/8). Στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται ήδη άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να ριχτούν στη μάχη για την αναζήτηση των δύο ανδρών, ηλικίας 60 και 35 ετών, οι οποίοι έκαναν κατάδυση σε σπηλιά, σε βάθος 45 μέτρων.

Οι δύο δύτες που προφανώς δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, βούτηξαν στο σημείο, συγκεκριμένα στην περιοχή Σώκαστρο, μαζί με έναν ακόμη δύτη και από ‘κεινη την ώρα αγνοούνται. Ο τρίτος, ο οποίος ειδοποίησε και τις αρχές, μιλώντας με τους ανθρώπους που διεξάγουν την έρευνα, υποστήριξε πως η θολόυρα και τα ρεύματα στην περιοχή ήταν η αιτία για να χάσει την επαφή με τους άλλους δύο. Οι αγνοούμενοι είναι από την Τσεχία και το Ιράν.

Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη συμμετέχουν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές. Πλέον, στην έρευνα συμμετέχει και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού, η οποία αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες που επιχειρούν σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το