Τοπικά

Καραμπάτσας: Πρωταθλητής στην προσφορά «άρτου και θεαμάτων» ο Μπέος

karabatsas

Πρωταθλητή στην προσφορά «άρτου και θεαμάτων» στο κοινό του τόπου, χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Βόλου ο διοικητής του Νοσοκομείου Κ. Καραμπάτσας, απαντώντας με γραπτή δήλωσή του στα περί υποκρισίας, ευθυνοφοβίας και φαιδρότητας που του καταλόγισε ο κ. Μπέος, με αφορμή το θέμα του πάρκινγκ στην Ογλ και Αλεξάνδρας. Ο κ. Καραμπάτσας επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι ο δήμαρχος Βόλου έχει τα πρωτεία στους καθημερινούς «ακτιβισμούς», όπως η παραβίαση του οικοπέδου της οδού Αλεξάνδρας, για την οποία όμως θα πρέπει να
δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα της πολιτείας και της δικαιοσύνης μετά την επίσημη αναφορά του Νοσοκομείου. Προειδοποιεί, τέλος, ότι δεν θα δεχθεί απειλές, προσβολές και εκφοβισμούς και ότι κανείς και τίποτα δεν θα εμποδίσει την πορεία της διαδικασίας για την εκμίσθωση του πάρκινγκ.

Ολόκληρη η δήλωση Καραμπάτσα έχει ως εξής:

Επανέρχομαι για τελευταία φορά στο θέμα του οικοπέδου μας στη διασταύρωση Ογλ και Αλεξάνδρας με αφορμή την παρέμβαση του δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου. Και όταν λέω τελευταία το εννοώ απόλυτα. Γιατί αποστολή δική μου και των συνεργατών μου είναι να ασχολούμαστε με το μείζον θέμα της αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Μαγνησία και όχι με την προσφορά «άρτου και θεαμάτων» στο κοινό του τόπου. Σ’ αυτό το σπορ άλλοι είναι πρωταθλητές με τους καθημερινούς «ακτιβισμούς» τους και ούτε θέλουμε , αλλά ούτε και μπορούμε να αποσπάσουμε τα σχετικά πρωτεία . Λοιπόν, για να τελειώνουμε, δύο ερωτήματα και μια τελευταία υπενθύμιση:
Ερώτημα 1ο: Τι ισχύει τελικά; Αυτό που έλεγε προχθές ο κ. δήμαρχος, ότι μόνος του μπήκε με τους συνεργάτες του για να καθαρίσει το οικόπεδο, ή αυτά που αναφέρει στην τελευταία του ανακοίνωση, ότι δηλαδή ζητήθηκε από εμάς η απομάκρυνση των σκουπιδιών και των παλιών σκουριασμένων κατασκευών; Αν η μνήμη είναι ασθενής και οι ανακοινώσεις «α λα καρτ», όπως δηλαδή κάθε φορά πιστεύει πως τον βολεύει, υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα.
Ερώτημα 2ο: Λέει κάπου η γραπτή μας ανακοίνωση ότι ο Δήμος παραβίασε το οικόπεδο; Εμείς καταγγείλαμε με αποδείξεις την κλοπή της πόρτας και την καταστροφή των λουκέτων. Αναλαμβάνει άραγε- αν καταλάβαμε σωστά-ο κ. δήμαρχος την ευθύνη αυτής της πράξης; Πολύ ωραία. Θα έχει όλο το χρόνο και την άνεσή του να τα πει και στην έρευνα που θα κάνουν τα όργανα της πολιτείας και της δικαιοσύνης μετά την επίσημη αναφορά μας. Εμείς δεν είμαστε ούτε ανακριτές, ούτε αστυνομικοί.
Και τώρα η υπενθύμιση: Ο διαγωνισμός για την ενοικίαση του πάρκινγκ θα ολοκληρωθεί με νομιμότητα και διαφάνεια τις επόμενες ημέρες. Κανείς και τίποτα δεν θα εμποδίσει την πορεία της διαδικασίας.
ΥΓ: Στην αναφερόμενη συνάντησή μας στο δημαρχείο, παρουσία και της κ. Ζ.Μακρή, κανένας ύμνος δεν του έγινε του κ. δημάρχου. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε στα αυτονόητα. Ότι δηλαδή οι δημόσιοι χώροι πρέπει να είναι καθαροί, ότι η ακίνητη περιουσία του νοσοκομείου πρέπει να αξιοποιηθεί, σύμφωνα με τους νόμους και τις ισχύουσες διατάξεις, προς όφελος και των επίσημων φορέων αλλά και των κατοίκων της Μαγνησίας. Αυτές οι διαδικασίες περιέχουν σχεδιασμό, επίσημα έγγραφα και πολιτισμένο διάλογο. Και προφανώς όχι απειλές, προσβολές και εκφοβισμούς .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το