Ελλάδα

Καραγκούνης: Να μας πει ο κ. Βαρουφάκης πού θα βρει τα χρήματα

KARAGKOYNHS

«Οι χειρότερες ανησυχίες μας έρχονται δυστυχώς πιο κοντά», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη στους New York Times.

«Οι χειρότερες ανησυχίες μας έρχονται δυστυχώς πιο κοντά, με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Γιάννη Βαρουφάκη ότι η κυβέρνηση «δεν θέλει τα 7 δις ευρώ» που μπορεί η χώρα να εκταμιεύσει από τους εταίρους μας. Οφείλει να μας πει η κυβέρνηση από πού θα βρει τα χρήματα για να καλύψει τις βασικές ανάγκες του κράτους», ήταν η δήλωση του Κ. Καραγκούνη.

«Παλικαρισμοί» Τσίπρα για Ουκρανία
Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις προς τη Ρωσία, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε: «Μέσα σε δύο μέρες η εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου μετρά μόνο απώλειες. Οι παλικαρισμοί του κ. Τσίπρα και του υπουργού του για την Εξωτερική Πολιτική σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία, όχι μόνο αποδείχτηκαν λόγια του αέρα, αλλά κατέληξαν και στο αντίθετο αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί η νέα κοινοτική απόφαση δεν σταματά, αλλά επεκτείνει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Με τέτοιες πρακτικές όμως η αξιοπιστία της χώρας υπονομεύεται και η θέση της στο πλαίσιο των εταίρων και συμμάχων μας αποδυναμώνεται. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στους δύσκολους καιρούς που περνά η Πατρίδα μας οι κομματικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες να παραμερίζουν τις εθνικές προτεραιότητες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το