Θ Plus, Υγεία

Καπραβέλος: Είχαμε 500.00 κρούσματα τον Ιούλιο – Να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε για τα χιλιάδες ενεργά κρούσματα κορωνοϊού που επιβαρύνουν τα νοσοκομεία ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την συνέχεια.
Συγκεκριμένα, ο διευθυντής ΕΣΥ της Β μονάδας εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι, «ο Ιούλιος μήνας, μας έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, μαζί με περίπου 800 νεκρούς».

«Η σιωπηλή επέλαση του κορωνοϊού, χάρη και στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα, μας έφερε ολέθρια αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος. Παράλληλα, μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας επισήμανε ότι «είμαστε ανήσυχοι για τον Αύγουστο που είναι ένας μήνας με μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμού».
Για το λόγο αυτό ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε ότι «θέλει μεγάλη προσοχή για να μην υπάρξει έξαρση του κύματος». Ο ίδιος εξήγησε ότι η ανάμειξη μολυσμένων από Covid-19 ασθενών που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα με υγιείς, προκάλεσε αυτή την τεράστια έκρηξη των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.
«Τον Ιούλιο είχαμε περίπου 500.000 κρούσματα και 700 – 800 θανάτους. Μη το παίρνουμε αψήφιστα», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος εστιάζοντας ότι αυτοί οι αριθμοί αφορούν μια καλοκαιρινή περίοδο όπου επικρατεί η Όμικρον 5, που είναι ήπια παραλλαγή.

Τι είπε για την 4η δόση
«Η τέταρτη δόση είναι αυτή που προφυλάσσει τους ηλικιωμένους από το θάνατο» πρόσθεσε ο γιατρός του ΕΣΥ. Και όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι ευκαταφρόνητος ο αριθμός των 2.000 νοσηλευόμενων αυτή την περίοδο.

«Κακώς η Πολιτεία δεν παίρνει μέτρα για να κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους», πρόσθεσε ο ειδικός. «Η πανδημία είναι μια απειλή που δεν έχει ακόμα διαχειριστεί» συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το