Τοπικά

«Κάποιοι προσπάθησαν να προκαλέσουν την αποστρατεία μου αλλά δεν τα κατάφεραν και με προήγαγαν»

Με καταγγελίες εναντίον όσων προσπάθησαν να προκαλέσουν την αποστρατεία του, αποχαιρέτησε σήμερα τους συναδέλφους του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ο Υποστράτηγος Γιάννης Τόλιας, ο οποίος αναλαμβάνει από αύριο καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας, ο κ. Τόλιας ευχαρίστησε το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και την οικογένειά του, ωστόσο δεν παρέλειψε να καταγγείλει εκείνους που «πέταξαν λάσπη» σε βάρος του και έστειλαν παντού επιστολές, όπως είπε, προσπαθώντας να προκαλέσουν την αποστρατεία μου. «Μόνο στον Ιερώνυμο δεν έφτασαν. Τέτοιες ενέργειες δεν τους τιμούν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ευτυχώς δεν λήφθηκαν υπόψιν οι επιστολές αυτές και με προήγαγαν».

Υπενθυμίζεται ότι ως Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας ο κ. Τόλιας είχε βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Βόλου, στελέχη της οποίας είχαν καταφερθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του, αμφισβητώντας την υπηρεσιακή του επάρκειά του και καταθέτοντας αναφορές σε βάρος του. Προεξοφλούσαν, μάλιστα, ότι μετά τις κρίσεις στην Αστυνομία «θα πήγαινε σπίτι του».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Τόλιας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπηρεσιακή του πορεία η οποία ξεκίνησε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, όπου γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο την ίδια και τα παιδιά τους, όσο και τους γονείς του για τις αρχές και τα εφόδια που του παρείχαν.


«Είμαι σίγουρος ότι με βλέπουν από εκεί ψηλά. Πατέρα και μάνα σας ευχαριστώ», είπε εμφανώς συγκινημένος.
Νωρίτερα, προβλήθηκε βίντεο με φωτογραφίες από την θητεία του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας που ετοίμασαν οι συνάδελφοί του.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον υποστράτηγο και Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλίας, ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Μαρκογιαννάκης.
«Θα ήταν τιμή για εμένα να τοποθετηθώ στη θέση του κ. Τόλια. Η αγάπη του για την κοινωνία και για τον κάθε συνάνθρωπό μας ανέβασαν τη Διεύθυνσή μας πάρα πολύ ψηλά. Το κοινωνικό πρόσωπο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας φάνηκε διάπλατα επί των ημερών του και ο κ. Τόλιας έδειξε ότι η Αστυνομία είναι κοντά στα ιδρύματα και σε όσους έχουν ανάγκη. Ήταν πάντα μπροστά στις αστυνομικές επιχειρήσεις γιατί ήθελε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτές είναι οι αρετές του και θα μας λείψει. Τον ευχαριστώ για όσα μου έδωσε».

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο κτίριο όπου συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι συνεχάρησαν τον κ. Τόλια και του ευχήθηκαν καλή αρχή για τη θέση του. Ο κ. Τόλιας αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το