Τοπικά

Κανονισμός λειτουργίας για το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς

Κανονισμός Λειτουργίας θα συσταθεί για το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς, καθώς στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το προσχέδιο που κατατέθηκε από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας. Να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία καταψήφισε το θέμα, ωστόσο η έγκρισή του έγινε με τις έντεκα ψήφους των μειοψηφιών, έναντι δέκα.

Στην πρότασή της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, μεταξύ άλλων, επισήμανε:
«Επαναφέρουμε το θέμα του Κανονισμού Λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Ζαγοράς, επιδιώκοντας να θέσουμε σε ανοιχτή συζήτηση τη χρήση του στους δημότες, τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας, αλλά και σε καθένα και καθεμιά που ενδιαφέρεται και επιθυμεί να αθληθεί.
Ο τρόπος λειτουργίας του Γυμναστηρίου, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να βασίζεται σε εφαρμογή κανονισμού λειτουργίας με βασικούς στόχους:
Την υποστήριξη και προαγωγή του ομαδικού – λαϊκού αθλητισμού όλων των ηλικιών. Την υποστήριξη και ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού όλων των βαθμίδων. Την υποστήριξη του σωματειακού αθλητισμού. Την υποστήριξη και διοργάνωση αθλητικών, ψυχαγωγικών, επιστημονικών, συνεδριακών εκδηλώσεων.
Η Διοίκηση και η Διαχείριση του Κλειστού Γυμναστηρίου επιβάλλεται να ασκείται ενιαία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, το οποίο δύναται να συγκροτήσει Διοικούσα Επιτροπή της οποίας ο πρόεδρος, ο αριθμός των μελών και τα μέλη της, ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αντίστοιχη εισήγηση.
Το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς παρέχεται δωρεάν για χρήση μικρής διάρκειας από μία έως δεκαπέντε μέρες και μακράς διάρκειας που δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μία αγωνιστική περίοδο κατά το μέγιστο, με δυνατότητα ετήσιας ανανέωσης χωρίς χρονικό περιορισμό, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής».
Απαντώντας ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης τόνισε πως «για το θέμα του Κανονισμού Λειτουργίας του κλειστού Γυμναστηρίου, όπως και σε προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε αναφέρει, θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι ώριμη η συζήτηση ενός τέτοιου θέματος και η λήψη απόφασης. Το Γυμναστήριο δεν έχει ακόμη παραδοθεί στον Δήμο μας, κι ως εκ τούτου δεν μπορούμε να λάβουμε οποιαδήποτε απόφαση. Όταν αυτό παραδοθεί τότε θα επανέλθουμε με ολοκληρωμένη πρόταση στο Σώμα, η οποία και θα λάβει σοβαρά υπόψη της όσα αναφέρουν οι μειοψηφίες και θα περιλαμβάνει και την πρόταση της πλειοψηφίας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη και το ζήτημα της οικονομικής βιωσιμότητας του εν λόγω αθλητικού χώρου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το