Τοπικά

Κανονικά θα συνεχίζονται οι μεταμορφώσεις και οι καύσεις RDF στην ΑΓΕΤ – Απορρίφθηκε η προσφυγή της Επιτροπής

Κανονικά θα συνεχίζονται οι μεταφορτώσεις επεξεργασμένων σκουπιδιών για καύση στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ  από πλοία, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής αναστολής κάθε ενέργειας μέχρι την εκδίκαση των  ασφαλιστικών μέτρων στις 27 Ιουνίου, που κατέθεσε η Επιτροπή Πολιτών. Σήμερα εκδόθηκε η απόφαση επί της αίτησης προσωρινής διαταγής και δικαιώθηκε η ΑΓΕΤ η οποία θα συνεχίσει τις μεταφορτώσεις. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αυτοψία της προέδρου πρωτοδικών στο εργοστάσιο.

Της απόφασης ακολούθησε σοβαρή καταγγελία του εκπροσώπου της Επιτροπής κ. Βαξεβανόπουλου επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στην αυτοψία. Όπως είπε, ο ανοιχτός ταινιόδρομος μεταφοράς  του RDF  είχε κλείσει πρόχειρα με… μπερντέ, ενώ του πήρανε το κινητό:

«Όταν  η δικαιοσύνη δέχεται έναν μπερντέ που μετατρέπει το παρατύπως ανοικτό σύστημα μεταφοράς σε κλειστό, όταν ο μπερντές μπαίνει μια μέρα πριν την αυτοψία (η καπνιά από την ηλεκτροκόλληση των συνδέσμων φαινόταν ακόμη και δείξαμε και φωτογραφίες), όταν δεν μου δίνεται καθόλου ο λόγος, ενώ ο διευθυντής του εργοστασίου έχει τον πρώτο λόγο, όταν προσβλητικά μου παίρνουν το κινητό μετά από ψευδή υπόδειξη δικηγόρου της ΑΓΕΤ ότι κινηματογράφω (τους έδειξα ό, τι βίντεο είχα μέσα στο κινητό αποστομωνοντας τους), όταν βλέπω ότι δε τηρείται η περιβαλλοντική μελέτη με κραυγαλέο τρόπο, τότε οργίζομαι.  Εξοργίζομαι όχι τόσο με αυτά που κάνουν, αλλά με τις ποινές και τα αυτόφωρα που ρίχνουν σε έναν μεροκαματιαρη που φτιάχνει μια πέργκολα στο εξοχικό του, όταν τον καταγγέλλει ο γείτονας. Και δικαίως να πέσουν ποινές στον μεροκαματιαρη, αλλά περιμένω την ίδια αντιμετώπιση και προς τις πολυεθνικές. Κι όταν τίθεται το ερώτημα: Μα τι; Θα κλείσουμε μια ΑΓΕΤ; Θα την αναγκάσουμε να αλλάξει εξοπλισμό που κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια; Εγώ απαντώ ναι. Αυτό στο μυαλό μου ηχεί ως ισονομία.
Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να βελτιωθεί η οχληρή βιομηχανία. Με προσβάλουν ως πολίτη και ως ύπαρξη. Τη θέλω να φύγει. Και να πάρει όλο το σύστημα που τη στηρίζει μέσα στην πόλη. Δηλαδή 1000 ανθρώπους. Για να ζήσουμε οι υπόλοιποι 149.000.
Απλά ξυπνήστε».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το