Τοπικά

Σε αστυνομικό κλοιό ο Βόλος για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Κανονικά οι δυο συγκεντρώσεις, αλλά σε άλλους χώρους

Σε αλλαγή του χώρου συγκέντρωσης, προχώρησαν την τελευταία στιγμή οι διοργανωτές των δυο κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στον Βόλο, με αφορμή την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου. Στο μεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στο ευρύτερο κέντρο της πόλης για την τήρηση της απόφασης περί αποφυγής συγκεντρώσεων.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αντί για τη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε τελικά στον Άγιο Κωνσταντίνο. Δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν λάβει από νωρίς θέση έξω από το Πανεπιστήμιο, ωστόσο στη συνέχεια μετακινήθηκαν προς τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Οι συμμετέχοντες, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της αστυνομία, διαλύθηκαν στο πάρκο της περιοχής, όπου και παρέμειναν σε παρέες των τριών ατόμων, προκειμένου να αποφύγουν την παράβαση της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων.

Από την αστυνομία έγινε προσαγωγή οχτώ ατόμων στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου. Και οι οχτώ οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση και αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία τους, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Δημαρχείο της Νέα Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε τελικά μια ώρα νωρίτερα στην οδό Καραμπατζάκη.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων πραγματοποίησαν σήμερα τη συμβολική συγκέντρωση για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η συγκέντρωση έγινε στον ίδιο χώρο με την προηγούμενη χρονιά, στην πλατεία ΕΠΟΝ στη Ν. Ιωνία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, ο οποίος ξεκινώντας κατήγγειλε την επίθεση της αστυνομίας στα Προπύλαια, στην Αθήνα. Στη συνέχεια μεταξύ άλλων ανέφερε:
“Το «σιωπητήριο» στους αγώνες ενάντια στην παρουσία των φονιάδων των λαών αμερικανονατοϊκών στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο Γεωργούλα, δεν πέρασε!
Η κυβέρνηση προσπάθησε. Και για άλλη μια φορά βρήκε τοίχο! Το είπαμε και το ξαναλέμε: Οι αγώνες του λαού δεν απαγορεύονται και δεν αναβάλλονται!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Όλες αυτές τις μέρες αποδείχτηκε πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση στο όνομα και μόνο της πανδημίας μεθόδευσε την απαγόρευση των αντιιμπεριαλιστικών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα.
Μάλιστα μόλις χτες στην καθιερωμένη ενημέρωση των λοιμωξιολόγων, οι ίδιοι οι επιστήμονες είπαν ότι δεν ήταν δική τους εισήγηση η απαγόρευση των συγκεντρώσεων.
Αποδείχτηκε πανηγυρικά ότι η προσπάθεια απαγόρευσης των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου από την κυβέρνηση γίνεται όχι για την προστασία της υγείας, αλλά γιατί την ενοχλεί το περιεχόμενό της, το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό της μήνυμα.
Αυτό της αντιπαράθεσης με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, με την εγκληματική στήριξη στην επιθετικότητα της Τουρκίας και τη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση.
Το όραμα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε την απαράδεκτη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, συμπυκνώνεται στην πρόσφατη εκδήλωση στο Στεφανοβίκειο.
Εκεί που οι αμερικανοί δολοφόνοι ευχαριστούσαν τη χώρα που τους εκπαιδεύει «αποτελεσματικά», όπως είπαν, για να σφαγιάζουν τους λαούς της Παλαιστίνης, της Μέσης Ανατολής και όπου αλλού τους στέλνουν τα μονοπώλιά τους για να στεριώσουν την μπότα τους.
Αυτό είναι το δικό τους όραμα, το όραμα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν κομμάτι από την πίτα των ανταγωνισμών, των βαμμένων με το αίμα των λαών.
Και σε αυτά τους τα σχέδια θα μας βρουν μπροστά τους”

Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι σήμερα σε Λάρισα, Βόλο και Καρδίτσα, άτομα επιχείρησαν να συγκεντρωθούν και να τελέσουν πορείες σε διάφορα σημεία των πόλεων, χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια πορεία, κατόπιν της επέμβασης αστυνομικών δυνάμεων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Επιβλήθηκαν συνολικά 31 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ στην πόλη του Βόλου πραγματοποιήθηκαν 8 προσαγωγές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το