Τοπικά

Κανονικά εξυπηρετούνται από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στα διαγνωστικά κέντρα του Βόλου 

«Χάος» χθες στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα του Βόλου καθώς κατά μέσο όρο ακυρώθηκαν 30 ραντεβού από ασφαλισμένους, στην κάθε υγειονομική μονάδα ξεχωριστά, γιατί κλήθηκαν να πληρώσουν τις εξετάσεις τους. Στα μικροβιολογικά εργαστήρια ελάχιστοι έκαναν την εμφάνισή τους για εξετάσεις. Ασθενείς με κλεισμένα ραντεβού που ανέμεναν και δύο μήνες για εξέταση όταν ενημερώθηκαν για το κόστος της μαγνητικής ή της αξονικής τους τομογραφίας, ακύρωσαν το ραντεβού.
Οι εργαστηριακοί ιατροί της Μαγνησίας επαναλειτούργησαν τα ιατρεία τους από χθες και προχώρησαν σε επ’ αόριστον αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ…. μια κινητοποίηση που διήρκησε μόλις λίγες ώρες, αλλά ήταν αρκετή για να τινάξει στον αέρα προγραμματισμένα ραντεβού μηνών.

Από σήμερα θα εξυπηρετούνται κανονικά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αφού εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα μετά από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, διαπίστωσαν ότι εξάντλησαν κάθε πίεση στην κυβέρνηση, η οποία διά του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, δηλώνει αδύναμη να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα λόγω εκλογών.
Γι΄ αυτό και ο κλάδος αποφάσισε να αναστείλει τον αγώνα του δίνοντας μία περίοδο χάριτος κυρίως για να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς, δίνοντας όμως ραντεβού με την επόμενη κυβέρνηση. Έτσι οι ασφαλισμένοι παίρνουν ανάσα για τις επόμενες εβδομάδες και θα μπορούν να πηγαίνουν κανονικά για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις με τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή του 15%. Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παρέτεινε την ισχύ των παραπεμπτικών λόγω της απεργίας μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Τι συνέβη χθες
«Ενημερώσαμε τηλεφωνικά όλους όσοι είχαν κλεισμένα ραντεβού και τα 2/3 ακυρώθηκαν. Ο κόσμος είναι ενημερωμένος για όσα συμβαίνουν αλλά δεν υπάρχουν χρήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό για την πληρωμή των εξετάσεων. Ελπίζουμε το πρόβλημα να λυθεί», τόνισε χθες το μεσημέρι εκπρόσωπος μεγάλου διαγνωστικού κέντρου στον Βόλο.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας χθες το πρωί στήριξε με ανακοίνωσή του, την απόφαση των εργαστηριακών γιατρών για κινητοποιήσεις, αλλά φάνηκε πως το βάρος της μη εξυπηρέτησης των ασθενών μέσω του ασφαλιστικού φορέα ήταν αβάσταχτο για όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το