ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Κανονικά αύριο η ορκωμοσία στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Π.Θ. 

Αίτημα να μην ιδρυθεί στη Λάρισα Τμήμα Γεωπονίας Αγροτεχνολογίας, θα ζητήσει από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες.
Το συγκεκριμένο τμήμα έχει ήδη εκφραστεί αρνητικά στη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως προτάθηκε από το υπουργείο Παιδείας, και με προχθεσινή του ανακοίνωσε τεκμηρίωσε τις αντιδράσεις του.

Χθες έγινε η γενική συνέλευση, όπου ομόφωνα αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής κ. Νίκος Δαναλάτος τόνισε πως «στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος να μην ιδρυθεί το τμήμα Γεωπονίας Αγροτεχνολογίας που προορίζεται για τη Λάρισα, καθώς θα πρόκειται για μια Γεωπονία νούμερο δύο. Είμαστε σε περίοδο διαβούλευσης με κατάθεση προτάσεων και ελπίζουμε η Σύγκλητος να το αποδεχθεί και το προωθήσει στο υπουργείο, όπως έγινε και για την πολυτεχνική σχολή και αντίστοιχα αιτήματα. Παράλληλα αποφασίσαμε στη γενική συνέλευση να κάνουμε ακόμη περισσότερες προωθητικές ενέργειες στα ΜΜΕ, ώστε να γνωστοποιηθούν τα ζητήματα που θέτουμε».

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει έντονη δυσφορία στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής για τους χειρισμούς του Κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στις διαθέσεις και τις στοχεύσεις του Τμήματος και στην παρουσία του Κοσμήτορα στη Σύγκλητο.
Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επισήμαναν πως δεν αποκλείεται να ζητηθεί από το Τμήμα και η παραίτηση του κοσμήτορα.
Πάντως η τελετή της ορκωμοσίας θα διεξαχθεί κανονικά αύριο Παρασκευή για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για τη διαβούλευση με θέμα το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ αύριο θα διεξαχθεί και η σύνοδος πρυτάνεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το