Ελλάδα

Κάνναβη αξίας… 7 εκατομμυρίων ευρώ στην Κρήτη

Με τον προσδοκώμενο τζίρο να υπολογίζεται σε 7 εκατομμύρια ευρώ, οι χασισοκαλλιεργητές ήταν έτοιμοι ακόμα και για …πόλεμο προκειμένου να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους.

Τόσα είναι τα κέρδη που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ θα έβγαζαν από τα 5.000 δενδρύλλια ειδικής ποικιλίας που είχαν καλλιεργήσει εντός θερμοκηπίου, σε δύσβατη περιοχή του Αντισκαρίου.
Αστυνομικοί υπολογίζουν ότι η παραγωγή θα έφθανε τους 2,5 τόνους καθώς πρόκειται για «νανάκια», τα οποία όμως είναι «γίγαντες» σε απόδοση.
Το θερμοκήπιο περιφρουρούσε σε 24ωρη βάση αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε σε αυτοσχέδια καλύβα υπό την …συντροφιά δύο όπλων, τα οποία βρέθηκαν γεμάτα. Όταν πλέον αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, ήταν αργά.
Τα όπλα ήταν σε απόσταση και επέλεξε να διαφύγει. Οι διωκτικές Αρχές συνέλαβαν τον 39χρονο ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται ότι το είχε μισθώσει σε 21χρονο κρητικό, ο οποίος αναζητείται.
Σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα.
Υποστηρίζει ότι είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του θερμοκηπίου, το οποίο είχε θεωρηθεί στο ΚΕΠ. Η συμφωνία ήταν το θερμοκήπιο να παραχωρηθεί για ένα χρόνο έναντι 3000 ευρώ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το