Παραπολιτικά

Κανιβαλισμός για την οικογένεια του Βασ. Μάγγου

Χθες ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης κατήγγειλε όσους συσχέτισαν τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου, με την κακοποίησή του, που χιλιάδες άνθρωποι είδαμε σε απευθείας σύνδεση στα κοινωνικά μας δίκτυα, μια ζεστή Κυριακή. Εκείνο το υλικό αναπαράχθηκε από Μέσα Ενημέρωσης σε όλη τη χώρα και γνωστοποιήθηκε σε εκατομμύρια χρήστες. Ο υπουργός, την ώρα που μια οικογένεια είχε στο νεκροτομείο το παιδί της, με ανακοίνωσή του θεώρησε λογικό, να αμφισβητήσει τα γεγονότα του ξυλοδαρμού που υπέστη πριν ένα μήνα, έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, με αφορμή τα επεισόδια στην ΑΓΕΤ. Το να μας πείσει ο κ. Χρυσοχοΐδης πως η γη δεν γυρίζει, είναι πιθανότερο, από το να μας επιβάλλει την άποψη, πως ζήσαμε μια ομαδική παραίσθηση…
Δεν ειπώθηκε από κανέναν πως ο Βασίλης πέθανε από επιπλοκές των χτυπημάτων, κι όμως το Υπουργείο – επειδή ο νεαρός έγινε γνωστός από τον ξυλοδαρμό του στο πανελλήνιο- θεώρησε σωστό, να «ξεπλύνει» τις πομπές του, την ώρα που δυο γονείς χάσανε τον κόσμο τους. Είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξει συσχετισμός του θανάτου με τον αναμφισβήτητο ξυλοδαρμό. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι γιατροί, στους οποίους απευθυνθήκαμε. Εμμέσως αλλά σαφώς το λέει και η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Ωστόσο, η μη συσχέτιση του θανάτου με τη βία που δέχτηκε το παιδί, είναι άλλης τάξεως ζήτημα και δεν συμψηφίζεται με τον κανιβαλισμό της οικογένειάς του. Προϊδέασε την κοινή γνώμη ο κ. Χρυσοχοΐδης -ως μη όφειλε- για το αποτέλεσμα της νεκροψίας, αφού πρώτα καμία έρευνα δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να διεξάγει, για τη βία που δέχτηκε ο 27χρονος. Όσα συνέβησαν, δεν αλλάζουν και ο Βασίλης δεν είναι ο νέος Γρηγορόπουλος.
Είναι όμως ένα παιδί, που «έφυγε», αφήνοντας πίσω το «στίγμα» του, ένα μεσημέρι Κυριακής.
ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το